HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
因為delay好勁apple覺得unusable直接唔比當藍牙喇叭用
你連左之後播片homepod會播到,因為佢行airplay
真心咩
I mean得片可以用homepod播
因為airplay有得buffer冇咁覺delay
用緊Homepod住偏遠地區俾佢個airplay玩死
諗住買 佢定nest audio
homepod
讚:
有廣東話siri
設定 控制簡單
全屋apple 冇痛
屌:
一定賈用apple music
delay 佢要等同步 比nest audio 好
聲比nest audio 差
除咗iOS Mac os 一律用唔到

nest audio
讚:
YouTube music, Spotify等等
乜春都用到 我老婆同我手上android 可以直用
屌:
hey Google 得英文
設定... 好唔直觀
一樣delay 係聲畫唔同步

頭都大埋
HomePod mini 有時叫Siri
iPhone Siri都會同時應左我
係咪大家都係咁?
我覺佢係睇邊個近啲
AirPods siri最高Priority
其他就睇佢覺得你最近邊個device
用緊一隻HomePod mini 做airplay 音樂

想問各位用2隻音質係咪差好遠?
琴晚pop 到停唔到, 拔電源先可以停。
今日去咗天才吧 (保養未過)
因為HomePod根本檢查唔到, 所以換過隻俾我。
等緊貨返先有得換。
我個隻過左保,整同買新差唔多價加上個問題好似通病黎費事再浪費錢,用mini算
2隻立體聲好好多
但都係唔夠homepod來
有無人homepod mini播spotify有時播播下歌無啦啦停
頂 咁我買隻大好過
Mini同HomePod差好多班,而家想買多隻HomePod都無從入手
有對比下,mini 真心廢
順手提下大家, 未過保就睇下有無pop pop 聲。。。
homepod mini最大作用就係幫我做homekit中介
依家啲人仲要喺度炒HomePod
因為傳緊homepod聽到無損

無理由用mini聽歌架?都無bass
2個mini 啲聲夠唔夠一個大HomePod 勁?諗住入手多一個mini玩立體聲但又驚一對mini 都唔夠大HomePod好
唔夠
差幾遠
用緊大一隻 kkbox airplay
Apple music用唔慣
低音幾多隻都比唔上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞