HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
你個床頭幾近?

我都係擺床頭都冇事。我度過要25 cm 以內先開始有反應

No need rubbish 256kbps AAC Apple Music

Direct access from NAS to Airplay Homepod, all platform accessible

1) Home Assistant (mount on Raspberry Pi / Synology NAS with Docker)
2) Logitech Media Server
3) Airbridge plugin

仲可以set Automation 叫個Homepod講任何說話
要佢叫你「食屎啦你」都得
要Windows PC都用到Homepod
Google個software叫TuneBlade

完美解放哂Homepod啲on9限制
唔該想問下
點樣可以叫佢播放指定嘅『播放列表』
我講完佢話 apple music 冇資料
Update完14.4 mini個鬧鐘整唔到完全sense唔到咁
定唔到位應該係關你個 Wi-Fi 事
我試過用左一年後就無喇喇唔識著
咁唔好彩冇計啦
Homepod mini + iPhone 11 都係14.4
Handoff 未成功過
iPhone handoff HomePod setting 已著左
想知有冇人係用到handoff我自己負皮先

一直都用到
以前用到/根本就無成功
我發覺我部apple tv 一駁Lan 線就會search 唔到 對homePod mini
但用返wifi 就無事,有無巴打識搞??
我想駁lan 線
我大homepod 以前用到
唔知咩版本開始就未成功過
HomePod 真係好多bug
👎🏿
點解MacBook connect 唔到1pair HomePod mini
淨係可以用一個
想問下homepod 有無假?

見到有人賣緊全新既美版homepod, 千六七蚊,諗緊買唔買一對
未見過假貨。
我當年自己上bestbuy買寄埋返香港都要千七八,香港一樣有保養。
TuneBlade 支唔支援一對喇叭架?
睇佢官網無講到
有無人可以試下
一個喇叭都無乜DELAY 可以接受
想請問一下 homepod mini 可以用18w 尿袋攞電,咁係是拎出街用嚟播歌都得?
無wifi 都係用唔到架
係iPhone 12到播Spotify 之後airplay 去HomePod mimi到 再disconnect返HomePod (係電話上繼續播)發現禁voice鍵會冇反應

有冇人都係咁?定用家問題?
可以介硬黎
想問下最尾你up唔update到
我都係一粒update完
想up另一粒
就kick左係度成晚
好多人都係咁,重新開iPhone 就會暫時解決問題

https://discussions.apple.com/thread/252130465
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞