HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
我paste咗個playlist url喺個shortcut度
但我講「喂siri,播放音樂」之後佢都係答我「你嘅音樂資料庫入面冇嘢」
除咗個playlist url之外我仲洗唔洗改個shortcut入面啲嘢
請問係咪要喂siri之後講返個shortcut名,但我講完之後佢都係答我errorSorry唔係好識用shortcut
收一粒HomePod mini黑色
要全新 $800

https://t.me/shdudu
先達都收$920啦師兄
想問下homepod 係唔係淨係可以用到一部iphone 嘅siri shortcut?
因為我唔係屋企果陣, 我屋企人經homepod用喂siri 都用唔到佢自己iphone 既shortcut (佢部iphone 已經connect 咗homepod 同一個wifi)
英文可以

廣東話 得host 嗰部機
唔怪得我搞左咁耐都唔得
仲係Processing
咁我隻9/1/2021 - 16/1/2021 嘅係咪預佢最後一日送到?

日日pick up 都冇貨
24/12-2/1 今日轉咗pfs
收到風HomePod mini 就快大貨
我係Shortcutify 揀唔到homepod做playback device
前面加多個airplay 彈去homepod 嘅section
S.A已經有,等左一個月
Apple幾時先肯放過我地
大陸已經唔洗等 佢地可以原價攞貨了
幾時開始先?
諗住買部support airplay 2既電視
電視入面video source輸出有無得較homepod? (想拎黎打機, 睇普通電視)

(已經google過搵唔到答案)
apple cn 訂一星期有 我諗香港過多半個月就大貨
有冇人試過電話睇Netflix
再airplay 去HomePod mini
但就播播下,就電話同HomePod mini 兩邊跳
我係ipad 用facetime 想經homepod mini 出聲, 佢係連左, 但都係ipad 出聲
啱啱轉咗去PTS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞