HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
所有都set 晒...

最大問題係, 同一位置 (e.g. 屋企樓下個商場) 一時得一時唔得.....
而最幣係, 連Support 都唔能夠好肯定咁講, 咩情況下係send 唔到...
上面我就係一時得一時唔得...
但側面就100% 得...

因為我部HomePod Mini 係放床邊, 所以一打側用iPhone 就會係咁彈Handoff 出嚟
我擺書枱,都係咁彈handoff,最後off左
佢話買嚟聽歌
你話對音質冇大要求咁玩曬
我無法連接互聯網想要更多資料你可以睇吓家居APP

好撚困擾,求救邊款router最穩定?
新用homepod mini 係咪一定要叉住線黎用?
HomePod Version 15 好似都仲未有無損播放
搞好同mac啲delay 先啦

聽聲
apple 官方唯一賣緊既router linksys velop
D聲好似唔同左,會唔會係己經係播緊無損,唔同之前beta咁有得比你選開唔開無損
呢隻係好嘢嚟,終於有個router係咁簡單又唔使點set, 有啲人覺得佢成千蚊好貴,但係佢真係值嘅
大homepod 同mini 係咪冇得同時pair 做Apple TV 音響組合,我得一大一細
Apple TVos 15 終於可以用remote 個siri
等左567年
電話要上埋iOS 15.1 beta就有,個分別好撚大。
啱啱買咗返嚟
發現原來homepod要播kkbox呢個功能得台灣先有有d sad

一定要Apple music先喂siri到
原來iPhone連home pod打機出唔到聲
Apple TV升咗15之後,成日用唔到HomePod播apple music,要開一開apple tv,homepod先播到apple music,唔知係咪bug
Me2
應該真係15 bug,見到外國網站好多人反映
因為佢delay好勁
我係直情出唔到,明明connect咗,但啲聲都喺電話出返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞