HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
10次我諗得3~4次成功,又只係支援Apple Music成iTunes Match。
彈咗個鬧鐘出嚟卡住咗(但又轉到首歌去homepod)
之後成個畫面郁唔到要夾硬熄mon,就會完全無效失靈一排

出撚到咁真係屌佢老母
mini岩岩出嗰期都好地地,要勁近先work,而家行近少少已經同你震震震
Thunderbolt係咪推唔起homepad mini
想買對藍色配imac
但要多兩個電源位都幾煩
買個 gan 充電器,一個便攪掂
要出到19w以上先得,自已買個Adapter啦。
部份GaN插USB時,會reset其他USB嘅電,有機會reboot插住嘅homepod,留意番。

所以買個 100w 長插一對 HomePod mini 便算
邊隻牌子可以用埋第3個port
唔會有reboot嘅問題?
所以用2個 type c 插 HomePod mini便算,
第三個 usb 唔用
買個200w播兩個19w,其他port唔用。
Between,隻牛究竟出晒貨未?之前見人喺indi留言話收唔倒貨
我果個 100w, C1 + C2: 65W + 30W
都夠用,隻牛係未到手

對我黎講200w 果隻size大左D
好彩之前無back,即接買GaS130算,4舊水唔使,差唔多用咗成年
想問下點解更新之後Homepod Mini冇左回應

即係例如叫Siri :「播Sugar」

Homepod mini以前會應一句:「為你播放Maroon 5既 Sugar」

點解而家冇左句response變左直接播

點樣開番
有更新
homepod 升左做iOS 15 之後,好多問題,反應又慢左,要keep住update
我而家shuffle自己成個db,發覺得佢係慢到load唔到,之前好似唔會咁?
肯定嘅係,個handoff問題都未解決,真係好on9
想問吓HomePod mini保養係計購買日定係激活日
你本身有冇homepod 連Apple TV?
喺個networ入面,有得專登連?
舊apple tv嚟,新嗰啲我唔知啦
係啟用呀巴打
我係連咗做Apple TV,依家要開一開部Apple TV佢先可以播到Apple Music,好煩
但最近發現到個竅門,你用Siri校一較個音量,佢又播得返apple music
其實有冇ching遇過
個HomePod mini 連Mac mini,明明connected但播嘢都係冇聲
要restart過部Mac mini先正常返?

但係過一排又係咁…
mirror airplay定純粹control
用homepod其實首先要搞清咗呢個概念先
唔該巴打,宜家部HomePod 要開一開Apple TV先識播歌,等我返去又試下先。
喺Mac mini度用AirPlay喺HomePod mini度播歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞