HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
如果都係轉唔到會係咩問題
酒店wifi 唔岩用係HomePod mini系統?
係咪一定要經同一個router 接收既wifi先得
想知x2
但有埋bluetooth
應該遲早supportandroid 已經有廣東話google assistant
btw 香港係叫「支援」呀
唔係 利申2個router 一個ROUTER MODE, 一個AP MODE 兩隻用LAN綫駁埋 似係酒店個網SET咗嘢唔互通
認真問, jbl vs homepod mini 點解。
利,雙修
點解?點揀?

巴打你雙修好似有資格發表意見多啲
揀。sor 打錯字。因為我用緊spotify, 無apple music。所以homepod用唔盡。
jbl又有google assistant,盡然google 語音真心廢。
我雙修an 同 apple 渣,未買homepod mini 同 jbl 個speaker。差唔多價錢,諗緊
你android 電話個google assistant 都好廢?唔係有廣東話喇咩 客觀黎講應該好過 siri 至係
我而加多數都係叫siri 出黎多,之前叫google做野,成日都變左google search only。
如果雙修,買jbl 好d?
未入手過HomePod/HomePod mini

但見上面HomePod變左孤兒仔係咪代表買mini好啲
音質行先嘅話 兩大>兩細
買左 HomePod mini ,智能燈
喂home pod mini 連接唔到,呃錢 哂左我一個鐘時間
搞左勁耐終於 正常使用
呃錢
10秒搞掂既野成粒鐘都搞唔掂仲好意思話人呃錢
個wifi 連唔到
用緊一對mini, 有無人會成日得返一邊聲?
隔一陣又會正常返
如果發生在自己身上
我會先懷疑自己整錯,再唔得會估部野壞
點都唔會推論到間公司呃我錢
有冇人homepod 聽歌耐會勁熱會變細聲左仲會有泡泡聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞