HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
咁不如較大啲人聲
5.1唔代表5個喇叭同時出聲
裝過test db 嘅app嚟tunes

iPhone度裝
冇晒好耐
無,放棄左。 同埋如果HomePod 連Apple TV 插左eARC做TV default出聲就完全S216唔識出聲。 我太廢攪唔掂🙈
咁講又真 iPhone係好早好早就有廣東話Siri

每日落樓翻工 眼都未開
都係叫Siri開Spotify
Siri 2013就有廣東話
Google assistant 2019年先出

不過Siri好蠢,
希望請左google ai 班勁人之後會改勁佢
apple 捨得俾apple tv 有廣東話siri 未
google 又係 可以開俾google home 啲speaker 未兩個都好仆街 有技術又唔放
可能而家Voice Control有?
我冇iOS15 唔知😂

有冇人知tvOS15 有冇希望
岩岩落左坑mini
點樣連spotify
一定要用apple music先播到歌?
經Airplay就得
想問下咁多位,如果部電視本身有airplay功能
係咪就可以揀用兩粒homepod出聲?
咁我就唔買個apple tv返嚟

定係一定要買個apple tv方便啲
同埋如果用apple tv連homepod係咪就算睇普通電視台
都可以經homepod出聲?

部電視未買,如果電視內置有airplay功能(想連homepod)
諗緊係咪就可以慳咗apple tv舊錢
岩岩買左對homepod mini 同apple tv 係咪每次同apple tv 睇野 都要去設定開左兩隻mini先
依家係
九月更新後可以set default去mini
收一隻homepod
有 Apple TV 4K 2nd gen,電視可以用 HDMI ARC through 佢去 HomePod 出聲
X9000H點樣可以airplay去homepod?

定係你係指用iphone or ipad airplay野去電視然後用homepod出聲?
請問你地既mini會唔會突然間自己係到播歌🥺
多唔多人大HOMEPOD 轉MINI?
想轉MINI
但大HOMEPOD D 聲好咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞