HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
我原本有set Q90R
但係小朋友出世之後想慳位就放左
想搵啲細隻又算好聲既用算
可以試下係Apple music enable “sound check”。
ios15出左幾個月,都仲未修正好HomePod播放Apple Music問題,而家仲係成日叫佢都播唔到歌
想問下有無人知邊度有得整homepod
壞咩? 我都好驚壞左買唔返
無得整
買過個
佢自己唔知邊晚auto Update 完之後成部機變磚開唔到,我尋日想聽歌先發現。

上網睇如果好似我咁有一對OG homepod 兼連左APPLE TV做speaker ,每次update 就自己睇路

過保壞左就係天才吧度俾2189換隻新
有無試過RESET 呀, 拔電制, 停30秒插返, 撳實個頂
最近屎窟痕, 走去買咗一對homepod mini 返嚟玩, 啲聲同以前大版homepod 差咁遠, 真係失望
而家仲要可以當SOUNDBAR 咁用,
又支援dolby atmos, 聲又唔差
所以好驚壞左買唔返,
APPLE 又唔撚出新
大homepod x 2
有試,部機燈都無直頭唔著都無得俾你reset
旋轉拍賣係咁炒
等出新啦

成日彈 上網又搵唔到解決方法
有冇清可以救下我
聲控播歌轉歌 可唔可以用youtube music
冇啦啦HomePod mini 認唔到位置
叫佢報天氣成日都話邊度既天氣

有冇人都係咁
佢直頭唔認得我咁
Reset 過都冇用
有冇開location services?
有,我係我部iphone 用Siri係冇問題
但去到HomePod就好似冇左connection 咁
你試吓去Home app setting 睇吓有冇開location services,我之前都係有呢個問題,開返就ok
藍色mini肯出貨未,等咗成個月
唔係呢度,師兄講緊home app入邊個home settings
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞