HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
有兩隻HomePod mini 太空灰 想放
用咗兩星期,有意留tg

巴打add 我
11月28訂,啱啱打黎話聽日可以去拎
我fd同時間幫我訂多隻但就仲未有通知
反而另一個fd遲我成個星期訂,頭先收到call可以即日拎貨
我睇netflix 無呢個問題

想問下點解我開唔到廣播通知,但係其他成員又開到?
熄咗home app 嘅noti?
無 其他device都收到通知
問埋apple support 叫我reset都搞唔掂
係咪伏左
Homepod OS 14.3

就算 HomePod 沒有加入其他新功能,但是《瘋先生》發現 HomePod 在近期更新後,能讓 macOS 的 Apple Music 音樂 AirPlay 輸出選擇 HomePod 後,後續播放 Apple Music 時會自動預設以 HomePod 設備為優先輸出,能夠節省設定 AirPlay 步驟。
但係mac機仲未用到stereo homepod
終於set 好 HomePod Spotify
好耐無黎
炒緊HomePod定HomePod mini
想問巴打可以分享教程嗎
識唔識用 shortcutify
好糾結
宜家屋企係用ipad siri+jbl 藍芽喇叭
做到類似homepod 既效果(多個smart assistant)
但又心郁郁想買隻homepod 玩
唔想功能重疊
屋企無智能燈/窗廉
其實唔洗入手homepod 都ok 呢?
你回想下平時用ipad siri 叫佢做咩多先
煮野食計下時
Apple music 播下歌
Set alarm
問下天氣
屋企唔大 其實係咪已經唔洗買
覺得你可以買mini
你平時用ipad 叫喂siri 佢夠唔夠sensitive? 定多數㩒sleep button
收哂2隻
t.me/cc_hk
屋企唔大先要買

屋企大要買幾粒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞