HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
14.5有 忍多陣
Bose 好好多
Thank you
咁我留錢買大HomePod 好過
好奇想問
transfer music 用Moov得唔得?
airplay 應該ok
淨係想買黎玩siri 開下燈 買一隻定一對好
睇你係咪全屋都有smart 燈/窗簾嗰啲

如果淨係廳買一隻都夠
如果房都有 就買兩隻(唔洗pair 做一對)
我部mini自從update咗homepod 14.4之後 叫醒佢嘅時候上面盞燈會窒窒下咁著 唔係好smooth漸變咁著燈 有冇人有呢個問題
homepod 問題
一律建議等更新
根本由一開始出都未撚好過
好撚多bug
reddit都好多人係咁應該係bug
Spotify 經homepod播歌

比老母唱k用

見咁多人話有問題 又用唔到黎睇戲 係咪買黎無咩用?
我想問下點解部iphone家居app個廣播通知淨係得永不揀? 搞到部電話收唔到homepod mini個廣播
冇開location?
買咗幾日homepod mini,我覺得收音都幾勁...平時用iphone/ ipad去叫siri,要環境冇咁多燥音先會容易叫到佢,但homepod mini,播緊歌佢都聽到我叫佢,佢係廳我係廁所,正常聲線佢都聽到我叫佢...
因為佢係做左幾個收音MIC係專FOR呢方面
我試過打緊麻雀叫siri都冇反應

估計homepod可以filter 走自己播出黎既聲

環境聲就唔太得
話說HomePod mini可唔可以連接PC Notebook
tuneblade
電視聲大聲少少已經有d 失靈

有無人知道可以點樣直接喺呢到較音量?
本來可以喺到較 唔知點解無端端唔得
本身聽開一粒homepod,今日心血來潮買左一對mini,低音唔太ok高音冇左得人聲清晰

最後要三粒一齊播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞