HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
下 千幾都有啦carousell

但要用iphone remote或者行埋隻homepod先可以校大細聲
如果可以同時俾人用埋本身個soundbar (或者個sub) 就好
WTF
我用Sony 9500電視,用電視遙控器都可以控制到音量,但係就調校音量個反應冇咁好,會有delay
所以用咗earc ,就唔可以再用額外嘅喇叭?
homepod + 電視speaker呢個方法,只要唔係預設homepod做電視發聲就得
HomePod mini聽到訂閱無損音質?
呢排用積分換黎過下癮又唔錯
入左一對HomePod mini
唔知大家有冇用 "廣播" 呢個 function?

我買咗HomePod mini 半年, 用呢個 "廣播" function, 10 次有 6 次都係 send 唔到!
而我主要都係街外用 iPhone 入面嘅 Home App 去留言....

最近頂唔順, 就 call Apple Support...但佢地好廢!
好多CS 都對呢個 function 好陌生!

最後搵到個所謂 Senior ... 又係廢嘅!
淨係識叫人reset networking setting, location 同埋HomePod Mini ...
我做完呢啲都係無改善!

我依家已經放棄.............
屋企房叫出廳就work
平時喺街直接喂siri 好似唔一定work 但佢會同你講ok
唔好話廣播 連handoff都用唔到
當Home App 唔work 時, 喂siri 都唔work, 都係出 "廣播無法傳送至xxx" ...
所以我以為只係祈求 Tim cook 大慈大悲, 幫手fix fix 呢啲問題 ... 🙏
廣播成日用,
有無set intercom anywhere?notifications > home app enabled? Cellular> home app enabled? iCloud > home app enabled?
我屋企Handoff 如用大HomePod 就iPhone 擺上面次次都work,但用mini反而要擺係側邊先得,擺上方係無反應。
電話要同homepod連結同一個wifi
大homepod係會神神地,mini多數冇事
有連用緊一對mini都係無反應
唔知關唔關我個部XS事
因為想聽歌而買會唔會好不智?
大homepod唔會
mini會
兩隻mini打唔過一隻大homepod
Airplay 咗去 HomePod 用Music app會Lag真係好戇鳩
我覺得係睇budget 同屋企有幾大我都想買隻大,但屋企真係唔多位,反而買兩隻mini 放電視機面前一左一右幾好睇。而且我對音質冇大要求,純粹係apple fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞