HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
一定要經apple tv earc output去homepod
唔係好明要點做
Apple tv個hdmi連去你電視earc個hdmi port

係apple tv set好2隻homepod

然後揀用homepod做output

利申無apple tv

要2021 apple tv 先做到?
我有時都會唔知掂到定點 好驚
即係都要買部Apple TV
咁點解唔買個靚啲嘅sound bar
手機充緊電…靜音突然出聲…….
我其中一部apple tv 會自動resume 播片
巴打 係差電
而家d 二手homepod 貴撚到。個個舊野當新買,可惜Apple 停產...
iPhone post比人推爆左都冇人開
希望會出新產品
Apple個規劃都on99停產先出咁多新功能
手機有電話打入個陣
有冇得設定到HomePod mini會提示我
應該唔洗 最多隔幾日禁一次
有時一開佢都已經自己會線左 原因不明
同埋就算要連 禁實REMOTE右邊禁HOME制彈條BAR出黎拉落去CLICK會快好多
Set up Homepod Mini果陣佢話Unable to join wifi
究竟咩問題
個WIFI開著左上網正常
有冇人個og homepod磚左
上星期個volume button係咁閃,上完官網發現係無哩款既指示燈,再跟佢做法reboot都係一樣+-制係咁閃
search完發現reddit其他user都係咁,14.6個版本之後就磚左
咁乜都試晒我就拎佢去apple store做檢查,過左幾日打返黎話係硬件問題
用左年幾無買apple care無保養所以無得免費換。就咁放係屋企無撞過無跌過落地,上一日仲播到第二日同我話硬件問題壞左?
其他磚左既用家都話係升左14.6先磚,叫我點樣信你係硬件問題,硬件出事都唔會閃燈啦下話
家下佢同我講解決方法係拎返屋企等運到or洗2200維修,屌
死底板😂
上年年尾都係咁樣死法,當時無upgrade無做過任何野,佢係會無lala變磚,唔知點解,好彩當時還未過保可換過隻。
tvos 15玩佢個homepod arc,冇得用siri remote校homepod大細聲係咪正常?
過左保呀屌
擺係度2年都無無跌跌撞撞過都死底板,出門口前都仲聽緊返到屋企就磚左
我見reddit同9to5mac最近都有類似問題,希望係software問題唔好真係壞底板啦屌
14.7出左,唔知對應無損未
自問自答,係無既
試下2.4 同5ghz 改同一個名同密碼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞