HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
用開隻ipad寫個shortcut每日做報時
寫佢airplay去homepod度做報時次次都fail
如果可以做埋ipad嘅default speaker就正
好似要用善怡把聲先得
請問如果開咗個人化功能係咪只可以用我把聲來叫 Siri ?
好似得英文先識認聲
我最擔心係其他人變咗叫佢唔郁
終於入手左, 不過好似認聲麻麻, 同一個shortcut, 用電話講就認到, 用HomePod 認唔到我講咩
有冇人知道,我係香港買HomePod,同樣係香港買埋AppleCare+。如果保養期內我唔係香港而需要維修,係咪可以用AppleCare+去維修?(我App內想加購AppleCare+時見佢"標明居住的國家或地區-香港",唔知使用AppleCare+有冇限制)
下一個 Mac OS 11.3 可以
有無人個HomePod 上面+- 長着
無啦啦咁
重開都係咁
有冇巴打玩過用airport express 出airplay2, 再駁3.5/optical 出喇叭?

效果好唔好
有冇人同時有HomePod Mini 同Bose soundlink Mini II
想知邊個音質好啲
想買HomePod 但個Bose又未壞
想問有冇人試過ios 14.5 beta siri可以default sportify 做music player之後用homepod可以直接播sportify既歌?
我見話ios 14.5 beta 可以轉default
唔知有冇人up左可以試到
有得homepod 直出spotify就正喇
你屋企 / 鄰居有人用其他行 2.4GHz 嘅嘢, 引致干擾
有無人知距離感測控制有無得關咗佢
成日彈出嚟好煩
handoff? 可以閂
而家玩緊對homepod mini

諗緊用唔用里數換homepod ,反正都無得飛但係又怕會出新野
今日connect 左陣部homepod mini 又hang 撚左,要重新reset, 快撚d 出11.3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞