『薪火post』BNO 續期資訊

1001 回覆
132 Like 2 Dislike
我AN機[fuck]
我嗰本2006年版,個人資料頁係硬膠黎,已經被我坐到曲曲地
好親切
好多巴絲打過左黎
我都有返動力推post
推POST~~ 嚟緊星期日 BNO 出國第二擊!去日本
唉搵唔到人副簽

上兩個月續左
上一本係BB相 無副簽照寄去
我就寄本舊BNO 特衰成本寄埋過去
寄漏左地址證明 佢會email你 我補個color copy email過去就ok
2星期有得拎
唉搵唔到人副簽

上兩個月續左
寄漏左地址證明 佢會email你 我補個color copy email過去就ok
2星期有得拎

支持
輕輕一推
如果我用特衰買機票可唔可以用bno上

一般都係個名一樣就得

驚驚地

Ching 幾時去?
我上個星期買機票用咗特衰個號碼,
但後日BNO就到
如果我用特衰買機票可唔可以用bno上

一般都係個名一樣就得

驚驚地

Ching 幾時去?
我上個星期買機票用咗特衰個號碼,
但後日BNO就到

星期五
原來我老豆冇幫我入護照no
果邊仲好多人覆。
果邊仲好多人覆。

嗰邊今日淨係覆咗個pm

頭先撳錯制開咗HKG+時發現仲收到PM
因為冇AN
唉搵唔到人副簽

上兩個月續左
2星期有得拎

我都諗住博下 不過我個type係當我第一次申請

冇咩人脈
真係唔識有人可以副簽
得一個 但好少約出黎
唉搵唔到人副簽

上兩個月續左
2星期有得拎

冇咩人脈
真係唔識有人可以副簽
得一個 但好少約出黎

無唔見又唔趕時間嘅話,可以唔簽試下寄咗先

同埋副署人選唔係你想像中咁難搵,佢哋亦好少認真睇 (但我意思唔係叫你鳩填)
有驚無險續左BNO
我個case:起英國寄,BB相轉大人,揀錯change to existing...
我十月尾send左 舊BNO + 特衰 同兩張相
搵左tutor副簽,但填漏左佢個passport no.就send左去Belfast,之後passport centre 打黎話我本身揀renewal就唔駛副簽,但我揀左change,所以要重新填過份form
咁岩個禮拜撞正reading week,成個department 放假,等左個禮拜先可以搵返tutor簽名。
再send出去,見到個status: please contact us, 即刻打去,佢又話乜事都無,好快會收到。
點知真係過兩日就收到
計第二次send 大概一個禮拜內就收到。

中間幾驚趕唔切攞返本passport去旅行,所以無咩事都係唔好學我咁老定
唉搵唔到人副簽

上兩個月續左
2星期有得拎

冇咩人脈
真係唔識有人可以副簽
得一個 但好少約出黎

+1
今日轉being processed,希望ok
有驚無險續左BNO
我個case:起英國寄,BB相轉大人,揀錯change to existing...
我十月尾send左 舊BNO + 特衰 同兩張相
搵左tutor副簽,但填漏左佢個passport no.就send左去Belfast,之後passport centre 打黎話我本身揀renewal就唔駛副簽,但我揀左change,所以要重新填過份form
咁岩個禮拜撞正reading week,成個department 放假,等左個禮拜先可以搵返tutor簽名。
再send出去,見到個status: please contact us, 即刻打去,佢又話乜事都無,好快會收到。
點知真係過兩日就收到
計第二次send 大概一個禮拜內就收到。

中間幾驚趕唔切攞返本passport去旅行,所以無咩事都係唔好學我咁老定

依家應該無得直接揀form架喎,不過你有可能撳錯啲嘢令到佢出咗change to an existing passport

不過最後有驚無險都算係咁
24號到依家都仲係being processed...希望聽朝瞓醒有好消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞