『薪火post』BNO 續期資訊

1001 回覆
132 Like 2 Dislike
多謝各位巴絲解答

我都覺得我老豆好可疑

我會盡快申請 已經搵到人可以幫我副簽

等睇巴打新BNO出果陣老豆個樣
多謝各位巴絲解答

我都覺得我老豆好可疑

多謝各位巴絲解答

我都覺得我老豆好可疑

有無人搞過澳洲ETA, 邊間旅行社平啲
我又報下喜先

過左咁耐終於走去搞bno, 過程比我預期快,寄出到返來唔使兩個禮拜

11/25 document齊嗮寄speedpost
11/29 送到+轉being processed
12/1 轉 dispatched
12/2 收到dhl sms(2份)
12/5 原本下晝送嚟,條友扮上過嚟
12/6 今朝就送左嚟啦

利申:過期廿年,剪角嗰本係95年
細路轉大人,有BC副簽,有寄出世紙正本

係呢度首先多謝我老母幫我攞左本BNO返來
另外多謝幾位巴打寫嘅google doc, 我跟住份野逐格填就冇錯

印象中我老母同我講
當年我BB仔個陣申請冇相既身分證要強制入BNO
我又報下喜先

過左咁耐終於走去搞bno, 過程比我預期快,寄出到返來唔使兩個禮拜

11/25 document齊嗮寄speedpost

11/29 送到+轉being processed

12/1 轉 dispatched

12/2 收到dhl sms(2份)

12/5 原本下晝送嚟,條友扮上過嚟

12/6 今朝就送左嚟啦

利申:過期廿年,剪角嗰本係95年

細路轉大人,有BC副簽,有寄出世紙正本

係呢度首先多謝我老母幫我攞左本BNO返來

另外多謝幾位巴打寫嘅google doc, 我跟住份野逐格填就冇錯

有冇相身份證同BNO

利申1996
有 "冇相身份證" 同BNO

利申1996
有無人搞過澳洲ETA, 邊間旅行社平啲

又係幾頁前先講過
多謝各位巴絲解答

我都覺得我老豆好可疑

應該唔會精神崩潰吧
我想問最尾張please remove this label
其實有咩用
我跟佢instruction 搣左
我想問最尾張please remove this label

其實有咩用

好似話係印passport嗰時比電腦用label有曬你資料可以改,叫你搣咗去係費事俾人改你資料

其實有咩用

好似話係印passport嗰時比電腦用label有曬你資料可以改,叫你搣咗去係費事俾人改你資料

乜唔係rfid用黎防止有人出廠前偷d空白護照咩
之前老豆老母又係話冇幫我申請bno,全家係得我冇

昑日執屋點知我媽就搵到我本bno,bb相黎
同前幾頁果位巴打同年,你可以參考下

我都係一路以為自己冇,已經放棄左去搵
點知發現原來自己係有

點知發現原來自己係有

恭喜巴打你
岩岩老母突然叫我做乜呢幾日不停問
之後我再問佢 你細個幫我申請兒童證做乜
佢話因為到11歲
跟住我話 下但我首簽係96年
之後就話 哦 個時申請回鄉證嘛
之後老豆出聲 問咩呀問問問

其實有咩用

乜唔係rfid用黎防止有人出廠前偷d空白護照咩

以我所知就係內部tracking用,出咗廠就已經完成佢嘅任務。

點知發現原來自己係有

恭喜巴打你
岩岩老母突然叫我做乜呢幾日不停問
之後我再問佢 你細個幫我申請兒童證做乜
佢話因為到11歲
跟住我話 下但我首簽係96年
之後就話 哦 個時申請回鄉證嘛
之後老豆出聲 問咩呀問問問

兩個都身有屎,完。

當lost case申請啦
你老豆嘅反應同係額頭寫住幫過個仔拎BNO有乜分別 我幾期待DHL送上門嗰刻你雙親嘅反應
你老豆真係好可疑
多謝各位巴絲解答
我都覺得我老豆好可疑

我覺得你老豆係有心唔想你續BNO
印象中當年申請冇相身分證係要強制申請BNO
多謝各位巴絲解答
我都覺得我老豆好可疑

到底咁樣做有咩好處
多謝各位巴絲解答
我都覺得我老豆好可疑

可能我由前幾個月開始成日問
問到近幾日佢地開始覺得好煩
我之前有講過話幫佢地續
但佢地話唔洗 續黎冇用 哂錢
多謝各位巴絲解答

我都覺得我老豆好可疑

可能我由前幾個月開始成日問

問到近幾日佢地開始覺得好煩

我之前有講過話幫佢地續

但佢地話唔洗 續黎冇用 哂錢

你老豆老母深藍
其實只要係香港出世同埋出世紙係寫Established 就好易估有冇申請過
以下個flow 如果有錯請屌柒
0. 係咪1/7/97 前出世
A. 係去(1) B. 唔係去(7)
1. 1/7/97 嗰日夠11歲未
A. 唔夠就去(2) B. 夠就去(6)
2. 係咪喺1997 年出世
A. 係就去(3) B. 唔係就去(4)
3. 身份證首次發出日期係
A. (09-97) 或之前就去(5) B. 其他就去(7)
4. 身份證首次發出日期係
A. (06-97)或以前就去(5) B. 其他就去(7)
5. 好大機會有 但係申請失敗就我唔會承擔你嘅後果
6. 再搵清楚啲有冇 搵唔到就只可以講機會均等 柒咗冇仇報
7. 有外國pp 就 冇就做中國人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞