『薪火post』BNO 續期資訊

1001 回覆
132 Like 2 Dislike
你當HKG+係iOS版嘅LIHK

dat 好好多啦
英國佬都有今日,廿年前諗縮數整本bno出黎令香港人無晒任何英國國民既benefit,廿年後脫歐令佢地既國民係歐洲無晒一切歐盟權益,根本就係現眼報

有英國國民
係冇公民姐
英國佬都有今日,廿年前諗縮數整本bno出黎令香港人無晒任何英國國民既benefit,廿年後脫歐令佢地既國民係歐洲無晒一切歐盟權益,根本就係現眼報

一切都係中國要求架喎
香港人個陣又唔反對?
而且又係你香港人要回歸中國嘅
你話人?
歐洲就快爆
又要養歐豬
而家可能又要比大堆歐盟軍軍費
有乜權益可言

英國人縮公民權(其實係分開)就好早㗎啦,唔係傾主權移交時先轉
而且香港人口係偷渡爆上嚟,唔係完全冇錯
BNO平權 有望???
見人過檔一齊過,WEB冇引用好唔方便...
dispatched
留名
要續睇黎真係要快,眼見而家副署好伕真係嚴左..我都算好彩偷到雞....
見人過檔一齊過,WEB冇引用好唔方便...

忍下啦... 我都好辛苦
我用緊BNO 可唔可以幫朋友副簽?
我用緊BNO 可唔可以幫朋友副簽?

bno係英國藉
未有正式 web 版都係好唔方便

暫時屈就下 如果早洩係整好咗個iOS apps之後先斬HKG+嘅,根本唔會畀到LIHKG發難嘅機會

HKG+未用過,其實係咩黎?

未用過做乜會過左檔

個邊冇曬人,見有人介紹咪search下lihkg咩黎
然後就過左黎了
不過我都係電腦多
比我搵到電腦版
https://lihkg.na.cx/thread/228

原來呢個po係lihkg 第228個post,真係超級元祖po
已經唔係淨係 HKG+ 嘅問題
早洩跟本就 on99
上星期五speedpost寄左bno留名
想問舊bno係咪會還返俾我?

除非你個case 係damaged passport 或者報稱lost case後交還該本報失嘅護照,或者你交出緊急護照

否則舊護照註銷剪角後會交還

我寄咗本剪咗角嘅BB相BNO過去...咪撚收我本嘢

本身已經註銷咗嘅都會畀返你,不過唔知點解你畀埋佢啫

唔係...我完全未續過,剪咗角呢本係我對上一本亦係第一本。

應該係當年老母幫我搞特衰嗰陣拎埋去,之後個職員見我老母戇鳩鳩咁就順手剪咗佢

英國人縮公民權(其實係分開)就好早㗎啦,唔係傾主權移交時先轉
而且香港人口係偷渡爆上嚟,唔係完全冇錯

其實係得香港咁撚反智,新移民/仆街南亞狗黎香港就基本上香港人埋單。

香港人幫人埋單 但無人幫香港人埋單
上年果時好多南亞搶野 香港人話叫政府要退出咩難民公約唔再收南亞人 之後影都無 人地大英為左唔收難民就算經濟會無以前咁好 都要脫歐

其實香港自稱國際都會,點解唔同歐洲睇齊搞個難民營鎖撚住d所謂難民 成本問題既話可以現成搵個監獄去實行,我相信如果係因為呢件事要納多d稅香港人都唔會介意

香港人連假難民同本地南亞人都未分到
黃種香港人勁撚種族歧視
明明人地本地個班南亞人
都唔知早班黃種阿燦幾多係香港定居
但就比人歧視翻轉頭
所謂國際大都會都唔知咩叫多種族並存
大 家 都 係 香 港 人 !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞