『薪火post』BNO 續期資訊

1001 回覆
132 Like 2 Dislike
以前係得 有灰色地帶
不過有班港豬定港奸
白紙黑字寄信去問
人地咪封埋囉

事後班港豬仲用勝利者嘅姿態
係威係勢同人講冇得咁做

你講緊咩

BNO轉BC, BNO轉德國,冰島
以前係得 有灰色地帶
不過有班港豬定港奸
白紙黑字寄信去問
人地咪封埋囉

係威係勢同人講冇得咁做

你講緊咩

I see. 我都聽過,2010-2012 都有case係bno轉丹麥德國等等
以前係得 有灰色地帶
不過有班港豬定港奸
白紙黑字寄信去問
人地咪封埋囉

係威係勢同人講冇得咁做

你講緊咩

你寧願用灰色地帶轉BC,定堂堂正正轉BC
以前係得 有灰色地帶
不過有班港豬定港奸
白紙黑字寄信去問
人地咪封埋囉

係威係勢同人講冇得咁做

你講緊咩

BC 呢我就完全睇唔到有咩原因佢會無啦啦俾你轉
以前係得 有灰色地帶
不過有班港豬定港奸
白紙黑字寄信去問
人地咪封埋囉

係威係勢同人講冇得咁做

你講緊咩

BC 呢我就完全睇唔到有咩原因佢會無啦啦俾你轉

大特赦
以前係得 有灰色地帶
不過有班港豬定港奸
白紙黑字寄信去問
人地咪封埋囉

係威係勢同人講冇得咁做

你講緊咩

轉BC應該係冇咩灰色地帶,因為都冇呢個機制
最多最多只係行政錯誤整錯左
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>

Omg Omg Omg

我屋企人d supporting document今日無端端,毫無徵兆下送左返黎屋企啊,同埋cancel左舊護照。我就依然乜都冇

兩個status依舊係being processed,而且我嗰個application依然郁都冇郁過 </blockquote>
點解會咁</blockquote>
搞咩#b#b#b</blockquote>

填左form去問緊,希望希望希望會係好消息 </blockquote>

...真係超極廢的回應...連copy paste都copy到一pat屎咁

I can confirm that ?'s passport application was received by the Liverpool Passport Office on the 22/11/2016.

I can confirm that ?'s passport application was received by the Liverpool Passport Office on the 22/11/2016.

Your passport application is currently going through the examination process.

Correctly completed applications are generally being processed within the timescales of the service you have applied for:

If you posted your application the current processing time is at least 4 weeks, allowing for postage. Please note this is not a guaranteed service time.

你屋企人成功,得你未得 ???

我屋企人就一定得,只不過佢都未轉dispatch,只係收到d文左嘅舊bno passport,連問佢地佢地今日都只係話being examine。

通常唔係supporting返黎就即係印左護照準備寄出咖咩?
點解supporting返左黎但填form問都係話做緊...有冇得直接問個examiner咖其實?

直接問個examiner啦
打去From outside the UK:tel:+443002220000

由佢收到我補交的副簽,一直都係being processed,我都係打去先知佢話我新護照準備寄出

email係咪冇辦法問到examiner?
因為我上次打300呢個電話,接嘅都係customer service答d general答案而已

email唔夠直接

打去個電話,hot key 2,3,0,接通後就可以問申請進度的問題

好,試試先
等唔切BNO,申請嘅廁板護照都就出了
希望聖誕前可以查到資料兼出到比我做聖誕禮物都好

否則月底就要用廁板去旅行了
以前係得 有灰色地帶
不過有班港豬定港奸
白紙黑字寄信去問
人地咪封埋囉

係威係勢同人講冇得咁做

你講緊咩

轉BC應該係冇咩灰色地帶,因為都冇呢個機制
最多最多只係行政錯誤整錯左

住滿五年拎 ILR 再 register as BC
前提係你要有合適嘅 Visa

廁板
留名

廁板

來生不做廁板人
12月1號Middlesex - UK
5號就會到屋企

有排都未到期留個名
希望有日真係可以宣誓支持港獨就取消中國籍
有排都未到期留個名

有排都未到期留個名

中共點會咁順你意
聽日會收到bno
有冇人知dhl送唔送唐樓
聽日會收到bno

去長沙灣自取好過,
聽日會收到bno

去長沙灣自取好過,

why
聽日會收到bno

希望聖誕前可以查到資料兼出到比我做聖誕禮物都好

否則月底就要用廁板去旅行了

我諗好壞消息都好,應該都唔會拖到聖誕
留名
以前係得 有灰色地帶
不過有班港豬定港奸
白紙黑字寄信去問
人地咪封埋囉

係威係勢同人講冇得咁做

你講緊咩

bno唔係有德國同冰島居留權咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞