『薪火post』BNO 續期資訊

1001 回覆
132 Like 2 Dislike
DHL話今日送來, 等左成日打去問先知原來有來過
但係我全日係屋企都唔知

DHL 間鐘都會咁,明明冇上黎扮有

我即刻打去改聽朝, 跟住打落樓下問有冇dhl來過, 看更話冇
門鐘冇響, 又冇用門口部機call過上來

拿....我個人睇法係佢知你好快又有一份件(新、舊bno分開寄)所以佢想等埋個份一次過派
如果想穩陣比埋出世紙果d,係交正本定副本?填parents果度只填老母阿公有無問題?thx
DHL話今日送來, 等左成日打去問先知原來有來過
但係我全日係屋企都唔知

DHL 間鐘都會咁,明明冇上黎扮有

我即刻打去改聽朝, 跟住打落樓下問有冇dhl來過, 看更話冇
門鐘冇響, 又冇用門口部機call過上來

拿....我個人睇法係佢知你好快又有一份件(新、舊bno分開寄)所以佢想等埋個份一次過派

好彩我打去confirm多次地址同派件, 條撚樣將其中一件改做13號
如果想穩陣比埋出世紙果d,係交正本定副本?填parents果度只填老母阿公有無問題?thx

好似只認正本

我俾正本(申請過另一張), grandparents我都係就咁填*嗰欄
聽日去柬埔寨幫本BNO破處

搞落地簽證?

搞落地簽證?

如果佢認錯bc就免簽

搞落地簽證?

如果佢認錯bc就免簽

講錯。收返
啱啱check 完送到去office
但status仲係awaiting information from the applicant
但status仲係awaiting information from the applicant

此乃正常現象

巴打你幾時寄

此乃正常現象

此乃正常現象

此乃正常現象

我幫我阿媽續期,佢本BNO下年九月中先到期,但費事等。
12月3日到咗英國。

此乃正常現象

12月3日到咗英國。

renew 最多只會俾多九個月期
你蝕咗一個月

此乃正常現象

12月3日到咗英國。

renew 最多只會俾多九個月期
你蝕咗一個月

豪俾佢啦,反正都已經穩袋10年9個月

巴打你幾時寄

上星期三
空郵掛號
已轉being processed
同british army office online 傾計,
佢竟然話bno唔係common wealth citizen

我問佢, 咁 bc 係唔係common wealth citizen?佢又話唔係, 係咪on9?
留名
啱啱check 完送到去office但status仲係awaiting information from the applicant
巴打你幾時寄
上星期三空郵掛號

同一日寄但仲未到英國
已轉being processed

你收到本野佢先轉being process?

係咪同第個撈亂左..
其實我想問下有冇機會係
父母永久性居民
94出世 96年未夠11歲 拎兒童身份證
但都冇申請到bno?
香港人留名
其實我想問下有冇機會係
父母永久性居民
94出世 96年未夠11歲 拎兒童身份證
但都冇申請到bno?

前幾頁唔係講完晒咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞