『薪火post』BNO 續期資訊

1001 回覆
132 Like 2 Dislike
更正,唔係過萬,係幾萬,我個id係3萬幾
英國下午4點了,睇怕又一日冇料到。
由上星期二當地時間中午being process到而家足一個禮拜都冇消冇息
問下我攞資料都好啦嘛,嗚嗚嗚

睇唔明佢仲要d咩信,我明明咩都交哂,又要係自己申請既

冇野啦,岩岩用ios原生個app睇唔到附件,用gmail個app先睇到

封嘢寫咩?叫你副署?

咦,處理你申請個位姓LUI似係香港人喎

我嗰個叫Sam To 呀
尋晚收到封信,崔我補交副簽,睇完封信DHL SMS嚟

即係點?又催你又dispatch比你?
Application 話個status係咩?

應承幫我副署嗰個人拖咗我一輪,
BNO Team見等咗兩星期未見我封OS Form,
一次過email同hard copy最後通牒我12月7前要比到佢
但我收到Hard copy嗰陣佢都做好哂寄緊比我喇

冇野啦,岩岩用ios原生個app睇唔到附件,用gmail個app先睇到

封嘢寫咩?叫你副署?

一次過email同hard copy最後通牒我12月7前要比到佢

未齊料都照幫你做咁搞笑?

封嘢寫咩?叫你副署?

我睇副email即刻寄咗比佢喇

封嘢寫咩?叫你副署?

我睇email即刻寄咗比佢喇
MyTV app 轉 MyTV Super app 無線都搞左勁耐啦
LiHKG真係得幾日咋喎
轉壇呢個消息究竟係點spread出去嘅呢?

Marketing都唔使,連google都冇資料居然可以搬左d人黎
我真係點都冇法子想像係點發生的
劉鳴先

封嘢寫咩?叫你副署?

我睇email即刻寄咗比佢喇

喔,原來係咁
MyTV app 轉 MyTV Super app 無線都搞左勁耐啦
LiHKG真係得幾日咋喎
轉壇呢個消息究竟係點spread出去嘅呢?

Marketing都唔使,連google都冇資料居然可以搬左d人黎
我真係點都冇法子想像係點發生的

咁HKG+臨停之前都蘊釀咗一排叫plus仔另起爐灶嘅
冰封三尺,非一日之寒,大把巴打唔滿意林祖舜嘅管理手法,你計埋呢樣就會發現唔係呢幾日嘅事。另起爐灶亦唔係第一次,膠登係例子,只係搞唔起咁解。所以林祖舜係無汲取過過往嘅教訓,以為用返以前嘅手段就會work。咁今次咪畀一個當頭棒喝佢囉。

高登嘅連線速度同apps嘅問題亦都唔係呢幾日嘅事,時間畀足佢有多,佢都做唔好咪畀人有機可乘囉,機會就自己爭取嘅,你放棄機會送畀人仲好意思屌人好另起爐灶,食屎啦林祖舜
冰封三尺,非一日之寒,大把巴打唔滿意林祖舜嘅管理手法,你計埋呢樣就會發現唔係呢幾日嘅事。另起爐灶亦唔係第一次,膠登係例子,只係搞唔起咁解。所以林祖舜係無汲取過過往嘅教訓,以為用返以前嘅手段就會work。咁今次咪畀一個當頭棒喝佢囉。

高登嘅連線速度同apps嘅問題亦都唔係呢幾日嘅事,時間畀足佢有多,佢都做唔好咪畀人有機可乘囉,機會就自己爭取嘅,你放棄機會送畀人仲好意思屌人好另起爐灶,食屎啦林祖舜

我記得有位前輩講過,
今時今日,乜公司都好,如果佢做唔到mobile platform佢喺呢個社會上根本就係irrelavant

我覺得非常正確
我用緊BNO 可唔可以幫朋友副簽?

可以

但我唔係咩尊業人士 佢會唔會真係check ?

可以

我哋連大學學生做副署人都過關,仲有咩好驚

可以

你有份正正經經就ok喇

可以

我哋連大學學生做副署人都過關,仲有咩好驚

職業寫student?
<blockquote>我用緊BNO 可唔可以幫朋友副簽?

可以</blockquote>

你寫事實就得
點解可以咁樣出咗 bug

封嘢寫咩?叫你副署?

我自己都搵唔到副簽,仲諗緊方法
post 1 lm
<blockquote><blockquote><blockquote><blockquote>英國佬都有今日,廿年前諗縮數整本bno出黎令香港人無晒任何英國國民既benefit,廿年後脫歐令佢地既國民係歐洲無晒一切歐盟權益,根本就係現眼報

英國人縮公民權(其實係分開)就好早㗎啦,唔係傾主權移交時先轉
而且香港人口係偷渡爆上嚟,唔係完全冇錯</blockquote>

其實係得香港咁撚反智,新移民/仆街南亞狗黎香港就基本上香港人埋單。</blockquote>

香港人幫人埋單 但無人幫香港人埋單
上年果時好多南亞搶野 香港人話叫政府要退出咩難民公約唔再收南亞人 之後影都無 人地大英為左唔收難民就算經濟會無以前咁好 都要脫歐</blockquote>

其實香港自稱國際都會,點解唔同歐洲睇齊搞個難民營鎖撚住d所謂難民 成本問題既話可以現成搵個監獄去實行,我相信如果係因為呢件事要納多d稅香港人都唔會介意</blockquote>

香港人連假難民同本地南亞人都未分到
黃種香港人勁撚種族歧視
明明人地本地個班南亞人
都唔知早班黃種阿燦幾多係香港定居
但就比人歧視翻轉頭
所謂國際大都會都唔知咩叫多種族並存
大 家 都 係 香 港 人 !

其實新加坡都有d咁嘅問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞