『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
英文差 搞錯咗 不過唔該曬你先 呢家唯有搵佢地問下之後要點做
成件事真係好on9, 雖然HMPO的人冇對返實體相同上網upload張相係差d, 但起初seven左搞錯果個應該係你 從來HMPO都唔會叫收副簽人的證件相, 係你唔知點解誤解左, 我都試過轉Paper form要填OS01同埋要補交兩張證件相, OS01 form section 10果度寫得好清楚:Please enclose two photos that meet the photo guidance. On the back of only one photo, the countersignatory must write “I certify that this is a true likeness of...”giving the full name and title of the person named in section 2. The countersignatory must sign and date this endorsement. 即是話其中一張相背後個副簽人要寫話佢確認相中人係section 2所填果個申請人(即是你)的樣…
呢家先知錯咗 真係好柒... 無啦 發生都發生咗 唯有搵佢地問下之後點做... 唔該你先巴打
我記得你了…https://lih.kg/qNKnMfX 原來就係之前果個第一次轉paper form唔寄埋相...之後仲要o係post問大家係寄副簽人ge相定自己ge相果位……果陣大家咪答左你係寄自己ge相lor…唔會叫你寄副簽人ge相ga!
我已經唔知講咩
係你搞錯咗,根本轉paper form,只需交你兩張相,而副署人由頭到尾都唔需要佢張相!

btw呢個PE 都真係!張學友同張家輝實分唔到啦!
點解要寄再舊嗰本?
佢自己答話搵到係俾副署人張相!死未!
我又咁睇,既然個副署人實牙實齒簽好名,證明呢張相係申請人!就算原本係劉華,呢張相係達哥樣,PE都無辦法去質疑喎,除非當面認啫!咁公務員係咁,寧願信副署人證據,起碼有問題唔關個PE 事!而且睇東方人樣,我覺得佢哋認為一樣樣嘅!
果度話寄舊嘅bno
就寄曬所有舊嘅
只需寄無剪角未註銷嗰本之嘛,你寄多餘嘢咪俾機會佢哋整唔見囉!
今日終於收到本野啦,😭😭😭感動到喊出黎,大家加油!
8月17 being processed
啱啱終於收到approved notification
終於
5/11 Fedex 寄
9/11 今日簽收

A.YATES
點解香港人英文可以咁差⋯⋯
X3
都係今日收到
七月申請
終於收到
搞左4個月,多謝呢個post懶人包教學
想問下你printed and sent後幾時收到DHL sms
想問下你printed and sent後幾時收到DHL sms
啱啱覆返
話解釋咗係冇血緣關係
可以繼續做副署人

今次最柒係跟咗個fd 照寫auntie而佢又批咗
但我有查字典auntie 可以解parent's friends
4日
10月中 收到通知會sent黎

到宜家都未收到到件SMS
是否唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞