『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
中晒 呢兩個字真係咁難明?

身分證大法根本已經係checklist

有d友睇份 BNO VISA statement時又係低能
寫明要成家申請都可以解到話可以太空人
垃圾mail, SMS影都未有
我同日收sms
我嗰個連reference都search唔到就叫我sign😂
【突發】 加拿大宣布香港新移民政策
https://lih.kg/goiFPS
我的申請昨天批,護照今天寄出。
應該分走好多原本要去英國嘅BNO

收到文件同新passport了,
感謝各位ching
用技嘉(gigabyte),就係自己友。
琴日收到DHL話寄番我D supporting doc比我,但仍然未收到話approve我
今年5月搞而家仲未收到,一兩個月前搵左我countersign個朋友問兩句
之後就仲係Process緊
我係咪到左bno條款日落埋都未批到我bno
正常時期呢班人都用盡兩個月先批,依家無人手,普通人正常正常三個月,咁你話要再加幾多時間落去?
因為太多人以為自己有,源於身份證大法無中晒!我哋係要大家睇完doc,有正常閱讀理解,知道自己係唔係真係極大機會有!至於想搏一鋪嘅,咪後果自負囉。如果你當年只不過無登記而非無資格,咪努力爭取平權囉!
你唔爭取平權,邊有機會,落手落腳去爭取啦,仲等!
寄得返文件但無rejected ,咪即係批咗九成囉,係有啲人好似你咁,等多一頭半個月,話std check!結果都係成功嘅,俾少少耐性啦!有啲人approved 到收新證都成個月,到時你再擔心吓啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞