『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
8月3 processing,仲要等幾耐

有冇人知呢個應該點搞
同屋企人申請得1個係咁
我當初寄個陣有副簽
係唔係應該Twitter DM佢
你問清楚返個pe ,叫佢俾個說法你,先有得拆解,試過問返話無收過,有人話副署職業唔合格,但問返同事又過到,有人寫同學唔俾過,教申請人寫朋友就無事!

先覆呢封電郵,幾日都唔覆先至twister DM。
唔該晒巴打
咁我覆左佢個email先
頂 岩岩收返啲文件 但我仲未收到本新BNO

10/17 HMO email 話send左 new passport
11/3 凌晨 DHL email話佢地收到supporting doc , on the way
11/4 本人收返supporting doc

有冇人有相同情況?會唔會寄失左...
我究竟可以點做? 定打長途call HMO?
樓上先有人彈咗兩次,呢度有報告彈咗三次,doc有講因為個名簡寫問題,DHL 唔接彈回頭。放心啦,返嚟好少唔見,就算唔見都唔係你問題,每兩星期留意情況同聯絡hmpo,不過佢哋都唔會點跟進,因為成個官僚各自運作,無人答到你邊個負責,總之等到咗上下就到。不過真係有人試過話寄件組寄到唔知收埋喺邊,但最終都搵返寄到申請人手上。你睇情況,過咗印出一個月,咪定期同佢哋溝通吓囉。
明白 唔該巴打
唔該晒巴打
原來佢打錯passport number
蠢係冇下限
8月12 等睇你好消息
報告 26/8 processing 5/11 approved
唔緊要 慢慢等
報告
8月12日process
11月6日approve
封成城係咪所有簽發都停一個月
依家大約都要等3-4個月先approved
多過4個月先再問啦

見到有啲1-2個月就得嘅
應該都係續證 / 咁啱撞正first in

利申身分證大法報lost 7月中寄 8月中processing
預咗年尾先有消息
7月17佢收到
8月6入黑洞
然後今日終於都收到本野了
7月尾入黑洞,啱啱send信息過嚟話approved
感動
少咗好多
8月中 document received + being processed
啱啱收到通知approved
好多謝寫doc 既巴絲 跟足doc 教學全程無意外發生
希望各位既申請都盡快approve
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞