『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
有冇人同我一樣7月尾process到而家都仲未approve到
8月7processing 慢到
Thanks
黑洞
我媽年頭已經續咗,岩先收到dhl email話supporting document將會寄返比我地,但我已經唔記得咗年頭果時 有冇收過supporting document總之當時有收到本新passport
會唔會係hm果邊搞錯咗
正常
所有護照都係咁,包括特衰,個號碼唔係一生不變!
最壞打算日後直接去英國旅行專程去利物浦HMPO同佢攞,最緊要佢肯認頭寄唔出
我跟你一樣
我都剛剛收到DHL 2個email
但我今年年頭已收齊所有文件同新BNO
上來睇睇咩事??
我都係呀!
剛剛收到2個email
email裡面嘅ref number 的確係我嘅申請
但佢送個件件嘅tracking number 係9月意大利寄唔知邊度咁......
想點呀.........
BNO年頭都已經收齊
收到email即刻上嚟睇下有冇人一樣
we are not alone
睇吓係咪真係有件收,打開後係咪自己件,唔係嘅,通知hmpo退返去,問佢錢點計數,同埋上嚟報告。
剛剛都收到兩封電郵,但係當時應該收返晒supporting 唔會有新passport掛?
睇嚟依家最長時間去到4個月 (or more)
7月入嚟嗰陣最長都好似係2個幾月就點都approve

+1
我即刻報咗上去DHL問佢咩事
等緊佢覆
Almost 4 months
我都係 年頭已收齊bno同supporting dou
仲懷疑緊係詐騙email 原來咁多人都收到
Same here
仲以為係fraud email
但到底要做d 乜?已經收左新passport 喇喎

我有啲淆所以唔敢reply問佢
直接隊個email俾DHL個anti-phishing郵箱

但佢話應該唔會覆我即刻O咗嘴
我睇情況先再email HMPO問
(出咗email先見到所巴嘅留言sor
畢竟唔係佢哋出嘅話本來諗住好似冇咁直接)
等你report
一定
順便擺個tracking嘅資料上嚟for the record

同#761算啦好冇呀一樣係意大利(博洛尼亞) 寄去英國(盧頓 仲要係delivered)
我另外一個tracking number直程match唔到
意大利

我收到個tracking 資料
9月已delivered
DHL 搞乜鬼
我都睇唔透
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞