『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
話說我同屋企人一齊寄, 佢上星期已經收到本新,
但我仲係being processed, 超過三個月,
係咪sd email去問問好

按照傳統

女王本週較早到訪西敏寺向無名英雄紀念碑獻花 - The British grave of The Unknown Warrior,紀念碑一百年之前為紀念一次世界大戰無名英雄而立;這亦是女王在疫情中罕有活動,相信之前女王並沒有被拍到佩戴黑色口罩。

傳統上皇室成員會將自己結婚手上嘅鮮花獻給西敏寺紀念碑,今次特別安排咗一束跟女王1947年結婚手上一模一樣的鮮花;此傳統在1923年英女王母親伊利沙伯皇太后與父皇佐治六世大婚時已經開始,直至威廉王子及哈利王子大婚,亦有按照傳統將大婚鮮花放到紀念碑。

We will remember them
我都係咁 21/10已收到supporting doc, tracking仲係processing無update, 唯有等
再填洗唔洗又交過錢?
問埋佢囉
Doc有講
搵Twitter DM佢哋啦
我副簽個個人簽錯名,冇證明文件證明佢個簽名可唔可以收第個人幫我副簽?
你個PE 覆你話副署人簽名與記錄不符?咪叫副署人重簽用返本來簽名咪得囉。
7月30 processed 到而家11月都未approved 驚驚地

進度報告:
等收DHL SMS通知
已經喺https://www.dhl.com/en/express/tracking/shippers_reference.html用自己Application reference搵到份郵件
想知6 月processed清哂未
唔計中間有問題果d

8月16 being processed
佛系等緊 希望聖誕前有
有無人同我個案一樣

我10月中左右終於收到新BNO
但之前的申請文件到現在一直未寄番黎

我10月26日收到DHL一個短訊
話10月28日(三)會將郵件【之前既申請文件】送到我屋企
但10月28日一直未收到
之後查左DHL waybill
見到佢地寄錯左地址,彈回頭【下圖】
(點解passport無寄錯地址,反而申請文件寄錯,寄去旺角,UK)
張港英出世紙正本好有歷史價值
可以點算

今日收到本passport 但出咗問題...

本passport張相係幫我副簽個個人張相

想問點搞 好撚on9
因為本身我交曬相 自己資料上去 但有啲野填錯咗
佢之後要我用paper form形式再交多次 同埋 交埋副簽同副簽人張相比佢地office 但今日收到本野 張相佢我個副簽人 我諗應該係佢地搞錯咗...
搵佢哋
收到reply之後return本passport畀佢哋
留返所有收據因為可以claim錢
首先係你搞錯咗,然後做證嗰個睇都無睇求其scan 一張入機咪搞成咁

點解你會交副署人張相出黎,從來無要求過要交副署人嘅相係兩張你嘅相,其中一張副署人要係你張相嘅背後寫句字再簽名
想問下申請續期果陣寄左兩本舊bno比佢

而家拎返一本新bno同一本舊bno
但仲有一本再舊的無收到
係咪收唔返?
8月7日寄文件 今日收哂新passport同堆文件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞