『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
The fee, which is not refundable

應該sar team畀錯咗同名同姓嘅人嘅record

sar原意係revise返當年申請過程申請過嘅嘢派過嘅嘢
基本上99.999%準
尤其ID card first izzue過咗06-97總會有bno嘅十萬入面都唔知有冇1個
而家先知身份證有首簽日期
首簽日期係98年,咁會唔會有影響
吓咁你呢個sar report係邊個㗎
我初時見唔中哂身份證大法,打算sar搏下。點知佢又俾到哂啲資料我,咁以為實冇死,點知

應該sar team畀錯咗同名同姓嘅人嘅record

身份證大法原意係revise返當年申請過程申請過嘅嘢派過嘅嘢
基本上99.999%準
尤其ID card first izzue過咗06-97總會有bno嘅十萬入面都唔知有冇1個
聽你咁講,即係冇希望,只係我唔好彩俾HMPO fake左
BNO visa post都有討論過呢個問題
Household member理論上係同holder要同住至申請settlement
但settlement都唔需要兩者同時申請

中間可以「想像」嘅空間其實幾大
答唔實你
名,出生日期,id number, hkid copy
冇見過,所以先sar搏下
你香港出世
97年7月滿十一歲
身份證首次簽發日期98年
出世紙冇established

其中一位父母係有bno但幾時發出
唔使BNO都可以申請5+1 咁實際上有冇申請嘅需要?
依家講嚟無用,要實試先知執行寬鬆程度。我估英國人都仲未諗到香港人依家諗到嘅千奇百怪嘅例子。香港人頭腦靈活嘅做事方式,相信到時會不斷衝擊佢哋套程序
有人試過三次添!真係死未
我叫緊糊
分分鐘大四喜
可以有本護照揸手之餘順便將英國嗰邊嘅資料update到最新, why not
想問新舊passport 係咪會分開寄黎?
我application approved 左,宜家收到係剪左既舊bno,冇新果本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞