『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
玩撚完
自從用英國護照之後終於 覺得自己係人
我收到回應啦
但佢話張相唔得
我真係屌出聲
三次啦
唔好慳啦,去快圖美影
咁就玩撚完? 當通知你ok寄俾你個下,分分鐘又唔知點解寄唔出個下先頂癮
玩撚完twice
真係會架,我阿爸個本仲未寄得出
都叫有消息
我地個D連消息都冇
又冇話文件唔齊
都唔知想點
排緊隊
嗰陣時咪有報導話幾十萬人積壓,跟住佢哋WFH都無改善過,十月先至有消息借人,結果依家再次lockdown !咁你哋覺得佢哋可以點?慢都無計啦,佢哋都變唔到咁多出嚟,正常返到工就話清舊嘢,依家除咗等,唯有飛去hmpo攞囉。
你一向都係大英子民,除咗唔知自己登記咗bno啫!
自己影,上載到佢滿意為止!記得唔可以有背影,影大半身等佢容易cut,上載完會好快有通知。
diu佢老母
sec 1(1) certificate of registration寄左
出世紙寄左
怕佢唔識睇 專登打封 letter, 解釋係整 BC passport, supporting docs做埋 cross reference, highlight埋 key words
之後每一次同 hmpo聯絡 我都講清楚係 apply for BC PASSPORT
7月申請 等到依家 足足4個幾月
夠膽死最後出本BNO比我?
你教下我 我仲有咩方法防止HMPO呢班垃圾犯錯?
終於唔洗做芝麻人腳下既一隻狗
btw希望有一天唔洗比芝麻人繼續踐踏
呢到屌完即時有回應
APPROVED
呢到有BNO STAFF MON POST
Application approved 7:22am on 25 November 2020
你仲要求神拜佛佢寄得出
起碼知道我唔洗再比錢補交文件
因為我冇寄任何正本比佢
我覺得痴撚線,以前揸BDTC,咩你唔攞BNO就冇左個國籍,直頭仆街
我都係全部影印除左本舊BNO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞