『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
佢哋有時間嘅話,批多幾本好過啦!
你係咪1st apply passport 去做?

你即刻聯絡hmpo,話俾佢哋知印錯咗,話有信寫明申請bc,而且一路聯絡都係話申請bc,問返佢哋點搞返正確俾你!如果佢唔認錯,仲叫你俾錢搞過,就小到佢同你改正為止!
thanks所巴
我係揀 1st apply
但最後 hmpo好聰明咁發現我有本bno未report lost, 所以焗住report lost...
可能因為咁而出事
我已經第一時間填左 general enquiry contact form, 等佢地覆
Twitter DM啦
啱啱DM完 睇佢地點玩...
Login唔到個track system 係咩事?
會唔會係90日內收唔到取消左個application?
有機會,但正常應該會話we have sent you a latter 之類。
做BNO做到壞咗
10月16號 print and sent
11月9號問佐一次 佢話本野return咗會再寄
到依家咩消息都冇,上網check 連application 都track唔翻
the passport is currently still with our delivery team. They will rearrange a delivery as soon as possible. I'm sorry for the time it has taken so far.
如果張相唔得
通常幾耐通知你唔得
我being processed咗2個月
會唔會而家先同我講張相唔得...
APPROVED 完之後直接PRINT AND SENT 埋
Application history
StatusDate
Passport printed and sent 1:07pm on 25 November 2020
Application approved 7:22am on 25 November 2020
加速
3個禮拜前APPROVED同寄出
但即日比DHL彈返轉頭
家下仲未重新寄係唔係正常
same here , 都係等啦冇咩可以做
原來唔止得我係咁
咁我都放心D 因為成3個禮拜話短唔短...竟然仲未重寄
我已經對班友效率冇咩期望佢犯咗咁耐嘅錯誤仲可以繼續犯
DHL 同HMPO 互射咗兩次
而家無晒消息
DHL 送件幾時先知會幾點送到
點查佢寄件NUMBER?
用申請BNO既reference number 喺DHL tracking by shipper reference
日子揀由passport print & sent 果日開始

https://www.dhl.com.hk/en/express/tracking/shippers_reference.html
第二日
次次一放新相
第二日就會話唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞