『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
呢個自決啦,總之所有決定都有取捨,最緊要自己考慮清楚,平衡各利弊,同埋執生囉。
1015 process 仲未approve

好嬲好嬲
我上星期收到sms但係上去dhl track發覺被彈回頭,原來要再等咁耐先會再寄
八月都未做曬
連續搵2位副署人都fail,
第1位 BNO holder, 家庭主婦 --> failed
第2位 特區護照 holder, 電訊公司某部門經理 --> failed (原因話係特區護照唔accept now...)

身邊已經冇朋友係professional 又持英聯邦護照既, 而家點算好?
美國 EU呢
又係我啦,7月收到錯資料passport 就寄返返去
到而家都無曬聲氣
9月個時話我個pm absent 左所以仲未開始process
10月send左幾個email去,都無回聲,31號終於覆我話10日内會回覆我個passport process status
過左20日都仲未覆我
真心灰左
由9月1號PROCESS後
都無轉過狀態
係咪3個月內一定會有更新?
你的申請可能要三個月以上(MORE THAN THREE MONTHS)的處理時間
英美歐澳紐,仲有英聯邦國,有份工返緊都得,閒閒地有百萬人合資格喎!你一係搵個無正職,一係就用特衰!點搞先!

去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

朋友定義並唔止相熟嘅,同學師長同事上司下屬,長輩嘅朋友,朋友嘅家人等,識得你認得你,肯幫你簽就得。

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
錯資料,佢哋聲稱話當重新行過晒啲程序,所以如入黑洞中!

Approve左
要去第二個黑洞
而家揸得咁嚴,之前肯定太多人用酌情權玩爛哂
都係得個等字 希望你都快啲收到
由我summit application 個日到而家已經超過半年啦
係玩爛咗,不過佢兩個副署人尤其係第一個一向唔得,而且一彈咗會嚴謹返啲,第二個只揸特衰,叫個PE點幫佢?搵返揸指定外國護照就應該批咗啦!
疫情都差唔多成年,只可以講,舊年續就唔會黑洞中來回!其實有好多巴絲仲喺第一洞,可能遇上相同或類似PE,日日扮工甚至射波放假,等極都出唔到洞!
無計啦舊年唔知道自己有
咁咪俾啲耐性囉,最緊要個身份喺度
英國封城係味要等多半個月佢地先開工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞