『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
都係
成日都係問第一句就話有睇身分證大法
兩三個回覆後就話中咗某一個條件
再問先話中唔曬

所以整咗
『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未
https://lih.kg/rpRfqPX
好多都係由And condition 睇成 or condition
完全Logic fail

申請到到手 28days
有朝一日平咗權,就可以or都得!
由7月計起,4個零月,終於無驚無險收到啦,好感動
爸打係正常續領既case?唔係lost個d?
APPROVE 並不是FIRST IN FIRST OUT
偏心呀
HMPO公務員:
有本事黎英國先續囉
其實係明知唔中而選擇性失明啫
因為人唔會理解佢睇緊乜野,而係睇成佢心目中想要嘅野
屌哂sd 釣魚email既人老母
話說我用Hong kong post 空郵掛號補交文件
岩岩收到個釣魚email, 話由hongkong post 發出話我地址不正確,即刻嚇一嚇
好在我即刻冷靜諗一諗,我根本冇報過呢個email 地址
跟住冷靜tracking份件仲係英國in transit
好磨人呀
所以唔好用HK POST
6日左右
諗住補交文件得張紙
咁啱又見到有巴打話速遞公司唔受mail box 地址
因為補交係寄去durham

見到個釣魚email真係嚇一嚇
一張紙?有相副署表?電郵去咪得囉!

終於收到
我諗住睇下報lost既case會唔會慢d
多咗嘢要做、要核對、要處理,分分鐘仲要多個高級啲去審核,你話會唔會慢啲?呢度經驗,總體上比正常嘅慢少少,正常時期咪多幾星期左右囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞