『薪火post』BNO 續期資訊(106) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 照咗肺未

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
睇左doc
如果HMPO填錯收件人全名,DHL會退回HMPO。
個目的地係"LONDON - HEATHROW - HONG KONG - UK",DHL會退回HMPO。
咩都唔洗做等佢再寄黎就得。

但我已經等左成個月,繼續等?
我隔左成個月了
全家係9月尾收到新bno
到依家全家既出世紙 重要文件未寄返嚟係咪有啲耐?
聯絡hmpo,追一追,有機會放埋一邊。
搞到我有啲擔心 謝謝巴打
你咪追一追囉,適時聯絡一下。通常彈咗收返一兩星期內再寄,但太耐嘅就要問下咩事,實際上問咗亦未必同你快,叫做自己安心啲囉。總之有證據佢收咗兩三星期都未再寄出,咪問問咩事囉。
唔需要擔心啲乜,正常佢哋唔會收埋啲舊證,不過其他文件呢就.....出世紙結婚證書試過返唔到嚟啦,呢樣應該之前要風險自決嘅。
我之前webchat左,佢叫我打去。
我見之前有巴打話打左去又會叫你sd email。
想請問有冇email address?
我見doc得呢個: DPA.Queries@hmpo.gov.uk
係呢個咋,但打電話都唔俾個直接電郵?

其實咪就係咁囉,當你聯絡佢哋時,推嚟推去,結果就係被人耍咗去,所以聯絡只求安心而已。

webchat 我成日覺得有啲人無乜責任心,少部分人好啲嘅,一般感覺twister DM嗰班有責任心少少。不過你呢類case其實要搵delivery team,不過無直接聯絡方法流出囉。
多唔多出世紙 結婚證明書返唔到嚟
冇得落 pub,唯有 OT。(好似係
張退稅單國籍係直接寫GBN
依家少咗,可能大家寄彩影本多,加上7月更新後,唔需要咁多文件,以前平均一個月一單慘案。

通常啲人想追返,無人認頭收咗去。
起碼我同班fd的經驗係日韓台知道乜嘢叫BNO,仲話英國人做乜講中文甘流利
X2
不過我個frd係BNO
都比人叫講返煲冬瓜
又一BNO當BC系列
去台灣係講國語!
我都係咁情況同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞