因開網店賣淘寶餐具及虐待蝦佳而被追擊嘅倒米災星蝦乾-AKA怨婦界KOL(10)

1001 回覆
213 Like 10 Dislike
一蚊一粒?搞笑
打個邊爐啫⋯⋯如果係個低收入家庭綜援小朋友咁嘅反應,我唔覺得出奇
睇到我好尷尬上唔到大台就係上唔到大台
總結一句就係佢呢類所謂KOL/blogger/content creator 真係完全冇哂貨嚟拍片 拍生活內容唔係個問題但佢個人言談舉止都係膚淺低俗 然後就吸埋啲brand嚟助養佢
公平咩
佢依個咩湯底黎西洋菜湯
似荽茜 佢好鐘意茜架
但影埋d腳趾
張檯四條邊同幅相嘅四邊唔parallel 唔療癒呀
影打邊爐相影埋對腳趾就好美學見到都想嘔
仲要影到佢企左係張摺櫈上面高炒影咁都叫對美學極高要求
仲有成部電話係枱面
啲筷子又就咁放係碗上面
咁高要求既話應該要買個筷子托放筷子囉
我媽整個荽茜滾豆腐湯好清見到啲材料架喎
點解佢個兜好似臭河水咁
個兜湯一啲都唔美學囉
笑到仆街
好似係荽茜皮蛋
話時話其實我覺得小熊貓啲屋企人都算係咁 記得蝦乾話過 佢生日定HD畢業 小熊貓屋企人book哂餐廳又訂蛋糕同佢慶祝 嗰陣佢地應該拍拖唔算好耐?男朋友屋企人會咁用心對自己真係應該要好知足感恩
再加埋奶奶爆seed嗰個post 嗱唔好理佢奶奶買左啲乜買左幾多先 過左門做左新抱 過時過節係應該做新抱嘅送禮俾老爺奶奶 係自己阿媽買俾自己就好地地 所以蝦乾老爺奶奶真係大方嘅老人家 同埋係好錫自己個仔 對個仔嘅女朋友/老婆好 係想個仔都開心 唔該蝦乾得體小小 你可以post出嚟話俾人聽你奶奶買嘢俾你 但你寫句多謝奶奶就ok 唔駛講咩爆seed呢啲咁嘅低俗嘢 老人家未必get到你嘅幽默 奶奶唔等於自己老母 同自己老母關係好嘅你講笑阿媽都唔會嬲 但係奶奶都係要恭敬啲好 講笑都唔係攞佢對你好為你做嘅嘢嚟講笑 同埋唔好公審佢個仔佢個孫 做個得體嘅新抱please 唔想其他妹豬見到有樣學樣
RV 鞋呢單野又係笑L死
佢好耐之前買咗一對RV 好似係淺藍定白色 應該係第一對 日着夜著出嚟影IG 就好似佢而家日日都着對Chloe鞋咁
買得三對學咩人做忠粉 大把OL買成十對八對日日番工粗著喇
同埋我冇見過會有人用呢對basic款做婚鞋 (係方緩好似有用佢紅色果對做褂鞋)
張圖最底見到佢專登搵張凳仔企高影高炒 完全唔明有乜咁好紀念
諗起maid要洗好多隻碗 覺得好慘
少肉少菜多carbs
唔夠飽嘅話煮兩個公仔麵 調味粉置中
單親家庭,成世人都無人同佢係屋企打邊爐
你諗下洗衣機都係廿幾歲先有
呢啲晒爐火既邊爐好浪費電力
入面好似舊屎咁
咁個阿叔都幾好脾氣 去街市買凍肉你買六粒魚蛋 一定俾人片
原來以前小熊貓阿爸阿媽對Hagone咁好
點解而家搞到連個孫仔都唔理
買兩包乾瑤柱就話奶奶爆seed又係戇鳩 比小熊貓個妹見到一定話返俾佢阿媽聽
“阿媽你睇吓 佢喺度串你平時孤寒
除非係整壽包 如果唔係 生日都係送蛋糕好啲...呢啲裂開嘅包 平時整黎請下老爺奶奶食就無所謂
不過佢成三十歲人係唔識大體就唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞