佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
一,三期多人討論
點睇新廟嘅十期 本身諗住第一期嘅但係見到實物嗰陣最尾揀咗順眼嘅十期
他的東西一向好穩陣,沒咩問題,搬新廟後的資訊我就沒再update了
不太認識,岩岩google 感覺係傾向重法術那邊的聖物

我自己會傾向選擇翻傳統的聖物,唔想花時間試和冒險
阿贊兑?龍婆宋猜嘅師傅?

坤平還可以 做陰料牌比較出色
帶咗浸蘭四面神有無咩故事講下?我請咗尊二期未帶過
正牌冇乜好反饋 浸南出嘅四面神一向有保證

多帶一定有好幫助
我有個故事可以跟你分享不過唔係龍婆浸蘭

我帶屈當一既時候有一晚肚痛得好利害,急性腸胃炎,但當時已經係凌晨三四點,標晒冷汗,又柯又嘔 ,諗住捱多幾個鍾等診所開

那陣時我放低左塊屈當好久沒帶, 痛到迷迷糊糊時聽到把聲問我 : 係咪好痛阿,痛就求我啦 ,求我咪無事囉之類既說話。跟著爬去身帶翻之後可能心理作用平靜落來訓得着然後睇醫生
我帶過屈當和龍婆doo
龍婆浸蘭反而無帶過
那排好耐無帶
語氣既野睇你點睇啦
慈祥mode講既
尼尊點睇🤔🤔
聖血祟迪
龍婆doo 啲皇者粉應該好勁,睇相見到都feel 到嗰種正氣同能量
帶上身會有種覺得咩都做到既諗法
都有種好似上司那種震懾別人的氣場

但長時間有你講無人講那種情況,其實會令到人緣方面變差
https://youtu.be/GCY7xeFK4oU

想分享一首陪伴我低潮時的歌
咁咪好事變壞事?如果係咁有咩方法去調解
尼尊係過廟定原廟?
凡事有得必有失
有句成語叫做物極必反

太柔和的人緣法門擋不住障礙
太剛猛的起運法門常人身體又未必承受得到
太令人不勞而獲貴人處處的聖物又會招人妒忌

我諗法係不同時期配帶不同的聖物,同時別一味追求那些太重視法術的聖物

而龍婆foo為例,皇者聖粉就係為配帶者帶來一份有咩難關都克服到的氣場,震懾別人

對於一些本來自大既人來講,自信心爆棚未必好事
但對於一些膽小自卑的人來講就係好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞