佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
日日去九龍城 仲要啱時間好難咖
除障最好搵喇嘛或者去法會受個金剛薩多灌頂再念百字明咒,心咒就十萬起碼
如果無傳承就念六字大明咒都可以
藏密東密和唐密的做法略有不同
我覺得香港算好幸福,遠離泰國還是有機會做到供僧

純粹想分享一些心路歷程
一年前既今日,我每一樣事都順利,感情事業都好成功,個人開始變得得意忘形,,有風駛盡利,後來撞左好多板。之後所有野一樣接一樣咁樣爆煲撞板,身邊好多親近的朋友都因為曾經行運得意忘形時候得罪晒,之後好快就迎來一個低谷,後來經濟開始差,本來預左間房俾我升職,後來事與願違。離職,去求職又好困難

然後當一個人真係眾叛親離,去到最倒楣的時候,就好似鄭中基所講,先會見到自己個人既本質。平時順風順水對人好根本不用成本。岩岩睇到好大體會

之後隨住自己反省,珍惜身邊擁有既野,誠心咁樣每星期去修行,做功德,籍住所有貴人、天神、佛陀的幫助,我一切又上翻軌道。剛剛轉了工兩個多月,工作上已經有升職的際遇
共勉之
半年前 工作穩定 女朋友都拍左好耐 屋企人都對我好好, 今年失業 失戀 屋企人身體又出問題... 幸福非必然
愈爛既牌愈要俾心機打

最近請既 希望佢可以引領我過呢d難關
Errrr.........
是咪我搞錯了, 諗住夠全面
你請了多少錢
唔多過一千
有好多好既選擇
求指教
太商業化
我第一塊都係老闆介紹既 locket象神, 是咪太商業?? 之后就係 上次分享過 粉紅色既佛祖 呢塊 就差不多二千
咁講啦,每一個人心中都有佢自己既勁歌金曲既
我自己選擇的都是跟翻傳統的選擇
我都換左龍婆冠2537自身騎豬 希望財運UPUP
不過講真自從帶左佛牌之後財運人緣真係好左
每次捐完錢 公司都會無神神又有補貼
跟著原本分左手 但買左沙礦2546坤平
又好自自然一齊返 無鬧交
跟住有時原本事情會向唔好果邊走
但又好自自然 順住好果邊走
有時我都諗發生緊乜事定次次都咁啱得咁橋
我都係初初接觸 其實想聽多d 只係大概知每款供效 其他就真係 小學雞資歷
起碼都是正牌,算不錯吧

龍婆爽崇笛

本身帶左3年左右,之後放低左3年左右
前排想帶返,帶上去即見暈,放低返
本身依副牌唔會咁

有無人試過?點睇?

ps 不過唔係第1次,之前請過象神第一次帶就暈之後比左朋友
我自從帶左佛牌感想係 除左每個月都捐錢比唔同機構外
佛牌都會用唔同方式去回應你
個感覺就係要多啲留意生活既變化
佢回饋比你既方式好似Set左個劇本咁
劇本既最終都係比到一個你滿意既結果你
但當中可能有啲唔如意 有啲就順意
但有時換個角度睇 所謂唔順意又好似無乜特別
唔知算唔算所謂既修行係心態上
暈一排適應左就無事
之前第一次帶象神都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞