佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
其實最好都係親自去睇啦!
Oh
咁你可以兩間都問下
有個冠噴郵票,唔知真定假
有無巴打戴鷹神
臨近跨年,教一個昇運積福既方法

香港各大寺廟都有提供善信點香供燈既服務
在寺廟內掛上掛上一個大蓮花燈或者大塔香,寫上自己願望,長燒/ 長點一個月。

在佛菩薩或者天神面前供燈是一種積功德和祈福既方法。 基本上各大觀音廟都有提供此服務

燈光表徵智慧,堪能驅散無明

燃點十千燈明,以懺滅眾罪業

一般我都會祈求息災增福,和障難遍除

念念不忘,必有迴響,留一口氣,點一盞燈,有燈,就有人

我想問吓紅磡果一間有冇
有的,間間都有
不過紅磡那間應該好旺好多人去,可以去問下仲有冇位。一般收費大概4-6 百左右一個月
我剛點左,迎接跨年
Keep住update 一些簡單平時做開一些改善運氣方法
開post呢幾年發現左個好奇怪現象

好多人願意花大量金錢去求唔同聖物,但極少數人會願意花錢去捐贈同做善事

好多人會花好多時間去研究唔同聖物既功效,但得少數人會由根本自己既性格去改變

佛教教導改變自己命運,需要三力結合

意指以我功德力,如來加持力,及與法界力,先可成就不思議
個個月都有捐錢
每經一事都有長一智
就好似岩岩分手無耐都有學習
隨喜
最緊要係搵到你自己 講出來好模糊 ,但希望你明白。呢句係去供僧時龍婆經常跟我講

佢經常跟我講人會用好多時間去打扮自己,但有冇好好咁潔淨自己個心。 我以前也曾經做過好多壞事,每次去到師傅都好慈祥笑住同我講過去既就過去左,明白了接受了,內心就不會再難過

說起來,我都維持左供僧習慣差唔多半年了
有事放不開想不明白內心難過時,不妨趁聖誕拜訪下龍婆吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞