佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
如果有,不用研發疫苗
請教師兄點樣供僧就咁行落九龍城?
想開始,又驚做錯事打搞到佢地
每天大概12 點到1 點,觀佛寺既僧人會在9 龍城城南道昌發泰國餐廳那到接受供養

可以自帶飯菜或者最方便跟昌發講執一套做供僧

之後有義工幫手維持秩序,同有人教你點做
僧人會接受完供養後,為你念經,都會同你傾下計
城外的人想離去
城內的人想進來

唔好搞唔好店
師兄想問下2537龍婆冠自身點睇
多謝巴打
我有啲牌同符布想結緣轉送,應該送去佛寺好定去牌商都得?懶得搵返啲資料
FB d grp唔俾我post轉讓
古曼都可以轉送嗎 ?
有冇師兄知
龍婆多、龍婆see、龍婆貴-2517 慈善局 四面神
好唔好 新接觸
岩岩去左供僧
我所得到一切都是佛菩薩的照顧,所以每星期都會放假去供僧

大家牌友都多去供僧做功德,功德比起佛牌加持更重要
以我所知,最原先僧人所做的的古曼文化是不用供飲供食,就咁擺係到

至於之後點解會演變成供飲供食
我認為原因應該有兩個

第一,人覺得我供多點做多點,古曼會幫我多d
第二,慢慢不同在家阿贊方士巫師都有做,佢地自己法脈有自己既供養方法
我認為最穩陣一定係搵翻佢地個別做,原廟非過廟,非入塔,並且流行模具廣泛流通的款式

龍婆see既好多非佢本人流通但冠以其名既流出,出於穩陣我會skip
轉而選擇龍婆doo

新接觸倒不如選擇龍婆浸蘭新的款式
師兄 龍婆冠2537自身 騎豬點睇?
如果有計既心,咁就不能同佛牌有大既連接

佛牌幫助多大,在於你對那樣聖物連接多深,至於連結多深取決信心

就好似同一條佛門既經咒,本質是幫助我地同佛菩薩連繫到,從而得到佢地既幫忙,一心不亂,抱大信心去修持,和持懷疑不信去念,效果都有不同。
我好尊重呢位師傅
但我完全無接觸這位僧人的聖物,因為我接觸佛牌時代,龍婆冠的聖物未開始流行
所以抱住我帶兩個佛牌,而他們都會幫助我既心態就可以了

當然隨住愈來愈多時,一些藏家會就住佢地對每尊牌認識去配搭出那段時間最岩自己組合
揾日放假都想去學下供僧要點做
學識咗下次去到泰國都可以朝朝都去供
咁想問下係師兄認知 邊位師父自身係針對財運 運氣
除左龍婆冠
香港已經可以日日去做
大把啦
其實泰國每一個省每一個地區甚至每一個村落都有自己一個喜歡,追捧的僧人,比如你地成日講既龍婆Tim就係羅勇入邊最受歡迎,每一個地區都有那個地區好有名的僧人,本質上沒有甚麼第一

龍婆銀龍婆瑞龍婆滿龍婆hok龍婆班龍婆蜀龍婆多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞