佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
唔好意思,真心想問,泰國真係會禁某類牌?
泰皇出左法例,禁止所有含有人骨做聖物,泰北都捉左好多法師。
宜家多做陰牌,是邊界附近其他國家偷偷地做的。
明白, thx
我仲以為佢地會禁某種功效嘅牌
但以佛教徒觀點.
龍波師父的聖粉陽性力量是足以蓋過古曼粉的陰性力量.
所以助益來自三方面-聖粉力量.旺氣力量.與靈性力量.
不過個人建議.定性不夠的人.
不要請佩古曼.
因為有的古曼童是被遺棄的生命.
經龍波渡化成為古曼後.又再品嘗一次被遺棄的感覺.
想也知道很不好過.很不舒服.
所以為天下古曼童計.
沒有很大的決心與毅力.

做古曼童龍波,用幾年時間,有足夠力量渡化-陰性力量。

但古巴,阿贊,佢地為錢,無心,無時間,你識為佢地d 牌無危險,你地可以試下。

唔係旺角先施上面d 陰牌 應越開越多先arm...

大概收藏佛牌聖物比較久的人.

或多或少都會收藏古曼.
有的是單尊的.也有跟坤平同時或正反面出現.
而與坤平同時出現的.
最知名的自然是帕坤平古曼-瓦賴行賴寺龍普添大師所親製.
此期聖物以週六母子俱亡.週二火化的孕婦與胎兒.
依古法取其天靈蓋.而後再加入許多藥材粉.經文粉.聖粉…
以達成陰陽平衡.期望能使配戴者既能得到*路過*靈力強大的優點.
又能免去反噬等多種負面結果.
但事實上此期古曼聖粉的力量真的是太偏向陰寒.
個人親身體驗是.
僅僅是符管且又經三位高僧加持.
且是後期之作.坤平古曼粉比例應當很低.
卻還是有負面效力出現.
最近也有藏家有類似體驗-人緣好而體力變差.
所以建議風水有缺失.被下降下咒.陽氣不旺的人還是敬而遠之為妙.
其中原理跟星相有關.週六是靈力強大的日子.且偏陰寒.
因此當日兇死的母子鬼冤氣與靈力非常強大.
骨粉混一堆聖物.可以作多期的坤平與其他聖物.
可見其陰.其兇.其猛-因此需要長年加持.轉化.
這類古曼通常是以*路過*-胞胎形式出現.
依照近期的天地人三分法來說歸於地童古曼.
地童古曼又有多種差別.
而龍普添大師的做法.
原意可能是以地童材質督造天童.
因此我曾說坤平古曼粉的靈是在一個專屬於祂的空間.
不屬陰.不歸陽.不在人.
另外談談龍波爹大師的古曼聖物.
製法上說沒那麼…...
另外又混了極多羅漢級高僧聖物粉料.
用料上也是偏向陽和.
用料通常有-
七墳土-風水佳氣場強的靈土.
七港口土-經商旺氣.財氣.
七良田土-取良田中心下挖一定深度.有豐收繁榮成果的意含.
龍波ㄆ大師聖物含此材料.
七蟻穴土-蟻穴會越堆越高.繁衍眾多.因此有子孫繁盛.合作團結.高升的力量.
七蟹洞土-一蟹多洞.因此具有躲避災險危難.以及橫行無忌的效力.可以增強賭運.
七旺土-有時依吉祥地名取.通常是城市中心.澤度金粉牌常用此材料.
七聖土-通常取佛寺土.僧眾.三寶.天神.靈祈之氣.
七靈土-通常是山洞-多為古代魯是修行之處.
七富土-富有人家房屋土.例如素潘府坤橙舊居之地.招來財富的力量.
七貴土.權貴人家房屋土.如坤平舊居之地.
七緣土-多妻人所居地或多種人緣植物生長之地.人緣力量.
七聚土-多種動物和平所居.代表和諧融洽….
七緣七財花果-包含多種人緣招財植物的花與果….
上述多種材料不一定全部用上.通常取三-七的倍數種.
另外就是龍波爹大師多位恩師的聖物.
包含龍波欠.龍波ㄆ…等多位高僧.
因此.龍波爹大師聖物收效通常比較慢且障礙先來-因為有加持崇迪法門.
但是優點也大.穩定.平和.逐步揚升.一物多效.且效力佳.
不會產生先甜後苦.先順後障的問題-這也是龍波督造古曼與白衣黑衣督造古曼最大差異.
最後則是讓我到百思不得其解的.
是龍波噴大師2548金屬材質坤平-古曼.
一面坤平.另一面古曼.必然是天童.
效力很好之外.
全無副作用.甚至體力還會變好.
而想不通的地方在於.要用何種金屬.
假設是力泥.聶南披.比那湯.古銀錢.棺材釘….
而如何用上述金屬材質達到多種靈土靈粉聖粉聖土才有的力量.
想想真的是很不可思議.依照經驗說.
這種情形是很難加持的好的.
所以這類聖物偏少.不難想像.
此外雖然龍波師父加持的古曼可以不供.
不過個人建議還是要供為佳.
一小團米飯.一些餅乾糖果.有時加個飲料.
一天或兩三天供一次.甚至一周供一次….
很輕鬆.很值得.
另外就是古曼供時不朝西.以朝東朝南為佳.
尤其是瓦三案寺的古曼聖物.
另外補充-天地人三分法-
有咩正佛牌專門助感情架?
想問下師兄們澤度金招財係唔係好好?
unixx 個討論區

有冇師兄去開果度拍賣請牌?
d牌可唔可信 ?

請牌唔去牌商仲有邊度可以請?
近排潛水一排
尼啲佛牌又點睇
各花入各眼

我自己沒帶
一個拍賣區,可唔可信唔知啦,一日咁多個post
可以自己飛去泰國好似牌商咁先俾錢搭飛機,再每日俾幾千翻個司機加翻譯去寺廟,不過寺廟入邊供請處都係外判牌商來,再靠自己分真假再花幾百去當地包殼,或者再花幾百當地留多一兩星期等沙馬公張卡出,期間俾埋酒店錢
新排成日都見到 同問
想問下咁多位師兄師姐如果想請佛牌,Carousell 果啲信得過嗎?會有假的嗎?
有假有真
應該正嘅
咁應該點請法好?
因為我都睇中左個阿贊初2550既澤度金🙈
我唔會要

多謝師傅對我既照顧
以前有一個理論,話我地地球人好多嘅宗教都可能嚟自外星人,因為好多唔同嘅宗教(唔同嘅文化,時代,地域),都不約而同對於佢地所崇拜嘅神有差唔多嘅描述,例如:住響天上邊,從天而降,會發光…等等
唔知點比意見
啲人又話唔好幫襯牌商
因為牌商點點點
但新人又唔會識分真假
要靠有信譽嘅牌商
呢排頸痛,又冇病,唔知關唔關個牌事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞