佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
招財請二哥豐定必打佛好
重點唔係咩菜式好食,重點係個廚師點樣烹調
佛牌重點唔在於款式同類別,而係製作人
所以唔應該問邊個類別招財,而係邊位師傅製作招財。因為即使是藥師佛也可以招財。

另外二哥豐唔算係傳統的佛牌,我自己就無接觸了
見你講過龍婆銀,會唔會請佢自身定請佢其他牌都得
2553 自身寫瑪林豆即係點解
龍婆銀是其中一個好有名的僧人,他同時都不是唯一一個。可以爬下文
其實除了龍婆銀外,還有好多好出名同時以老牌來說相當相宜的。比如龍婆鐘的招財魚,全泰排名第一的招財魚。價錢都相當相宜
寫瑪是一個模具名稱
2553 就要小立尊模啦
原來龍婆富一期哈奴曼已經冇晒貨

而家轉入粒龍婆 moon 力泥補數,咁就儲齊馬餾、龜、力泥三寶旁身
岩岩請左佢,想問問將佢同龍婆hok嘅崇笛一齊帶得唔得
可以的
想請尊 龍婆滿/龍婆貴 自身
想入手以下:

龍婆滿 19珠錢袋/雙龍自身/舍瑪自身
龍婆貴 2515聯邦/2521 朗焉

對呢2位師傅好有興趣 有冇師兄戴過?
18,19 算係最入門既款式
雙龍、舍瑪一直都係熱門款
我自己反而會鐘意他第一期,圓形前自身後面猴神那一期,香港唔會有人撞款。 或者成日翻譯左做命運自身既粉牌, 這兩款比較多在泰國賣龍婆滿既賣家帶
明白 師兄 咁如果真係要請一尊 建議龍婆滿既舍瑪自身嗎?

雙龍自身搵吉日去加持 以力量為主
舍瑪自身以心想事成為主 全功能
龍婆貴天書聖憎 朗煙 (一期2504 /2521自身後哈努曼 超budget)

呢3尊師兄點睇? 謝謝
各大僧人的舍瑪模具一般都是市場最受歡迎和受追棒的模具,收藏價值都非常高。

龍婆貴我就唔識了。
謝謝 長知識了
咁知唔知咩係舍瑪帶線 不帶線 果d?
其中有個印會多條線,多條線會叫做流行模,貴d
想問問呢個係咪龍婆銀2515自身黎,網上好似唔覺有呢款
不是
咁呢款咩黎
問番賣比你嗰個會好d,賣家有責
佢同我講係2515自身
幾錢入?
800蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞