佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
師兄尼塊係阿贊多?
龍婆pu
順帶一提,龍婆pu從來沒製作過經粉
所有製牌物料來自阿贊多,所以成份同阿贊多既牌一模一樣。 唔係用佢既牌碎,係直情用佢既製牌物料 pure 阿贊多物料

由於成份一模一樣,有時阿贊多牌有裂縫要修補時,會用上龍婆pu的牌去修補
去感受下
香港大間既佛牌鋪都係得幾間
隨時上個Facebook 廣告都會彈出來
得罪講句 台灣佛牌圈好多都冇料扮四條
都係個句 多看少買
同一塊牌牌商出$1000 藏家可能只出$100
所以我認為最好搵個人賣家買

帶卡最重要 證明真貨
唔係愈早愈好 係睇多唔多回饋

即係多唔多人帶完個期嘅牌出現神跡

有好回饋嘅牌一定多人捧
有影埋張卡,其實張卡係俾埋你定牌商收返?
google搵?定有特定網站有得check?
唔怪得同我睇阿贊多牌好似
要睇出咩卡 薩瑪空卡信得過 D卡就要小心
真貨嘅話5700連金殼值得入手
一定係比埋你 開呢張卡要幾百水嫁,你有日想轉手時 有卡可以提升可靠性同埋出價高啲
台灣佛牌發展大概係5 -10 年前既香港
見到近年吹捧娃娃神就想笑

有啲常識嘅師兄都不屑呢啲台灣牌商圈
其實香港早5-10 年都係咁樣
睇翻以前既香港

值得一提的是近年內地發展超過左香港
佢地研究得好精
以我所知支那牌商團隊
最近不斷炒緊某幾個龍婆嘅牌
龍婆奔係其一 最好唔好入咁多 食水好深
佛牌只要去到某個價位,炒風就會減少
比如2460 龍婆銀本身成本都過十萬,仲可以點樣托價賺差價

所以我寧願直上追頂,都唔想捱炒價受氣
上善佛印 中港台都有鋪 問咩就答咩 唔會話sell 你/講好多其他額外資訊
泰期佛/泰玲瓏 但價位可能會高啲
泰期佛有YouTube channel 2倍速睇唔錯嘅
緣軒 都有YouTube channel 睇下都係唔錯 但睇YouTube 比我覺得有啲串
掂!唔該晒師兄
好多呢些評論唔係我唔想講
只係我身份講出來會有機會惹到好多不必要的是非
明白,最怕去到俾人亂開價有推薦好啲
搵鏈/繩嘅話泰旺佛堂好多
但店嘅其他東西我唔太清楚 聽過唔好嘅傳聞
咁如果係實體係大間野到請,如果無卡又買唔買得過?但請副牌都唔過三千既
問佢可否代開卡 開到卡先買

你都比得幾千蚊預算 唔差在比多幾百

換個保障 否則比人水咗你買假牌就冇意思
唔該晒師兄
想揾尊阿贊磨甩嘅坤平,上網睇都阿贊磨甩都出過好多坤平,有無邊款推介下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞