佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
對我黎講,靈就得或者帶完有自我實現好運都好
類似咁
宜家戴個塊戴左半年多 第一塊來 打算買多塊
之前去個間好佛系 一問一答咁
有無邊間信得過/點分係真
Thanks
有盒擺塊牌好好多
又唔係咁講啊,正常十幾廿年牌好多時都會有盒,除非好舊嗰啲無啫,仲要開得舖頭點都要keep 個盒或者攞啲有盒嘅貨啊下,如果無盒嘅牌我一開始就會懷疑係假牌先
我請開一間佢一定有盒,但就會貴啲囉,起碼有信心,但唔講邊間喇,費時誤會我係打手
師兄 我留個tg 你睇下方唔方便話小弟知比我睇下好嗎? 太多鋪我都唔知要去邊度睇好D
算喇唔好喇,但係你想間舖講到天花龍鳳定如實講你知,呢樣嘢要諗諗
咁好啦 thank you
我會希望佢正常鋪頭咁
之前第一次買乜都唔識 佢又好似唔介紹咁
淘寶買都有盒
我請嗰間都係咁,可能驚講得太天花龍鳳害咗你,同佢熟咗先開始講多啲,如果一入間牌舖問佢嘢佢就講到帶咗會發達又溝到女我一定唔會同佢請
我個間真係問佢先講 一句起兩句止 😂
我之後問過其他師兄都好似係得佢間比較係咁佛系
其實個盒儲黎無乜意思
師兄如果想請龍婆銀可以試下爆槍,我感受過磁場都幾勁下,又唔貴
已經請左3個佛牌,要過多排先再請
除咗藏傳擦擦,我都停咗請牌了,只係想請一尊爆晒花靚品相嘅龍婆doo 四面神
之前請得太多喇,差唔多3-40尊牌喺屋企
廟盒其實唔係一樣must跟給你item來
泰國中國星馬香港都沒呢個跟盒子的傳統

實務上跟盒子係有困難的
當我攞一百隻同款佛牌翻來,我就要keep一百個盒
當我賣十款牌,每款各拎一百隻, 就要keep一千個盒

我將呢一千隻佛牌擺出店面做display ,然後當你要既時候,我係那一千個小盒子中搵翻你那隻佛牌那個製作code俾你

正常中大型佛牌鋪,都係同時賣緊過百款佛牌,每款一百隻既話,你諗實際操作幾困難

那個盒唔係Rolex 盒,唔會因為有冇那個盒影響將來既價錢。

一般跟寺廟盒都係近年出既新牌,老牌早已經過多人轉手,佛牌連外觀早已磨損到變成鏡子咁,外觀尚且如此,盒又怎會有。

佛牌真假不是靠一張卡一個盒去決定,而係個人既知識。知識需要時間,或者用錢買時間

商人唔係做NGO, 一定會賺你錢。大家各取所需
點解我岩岩請嘅鬼王,網上又搵唔到呢個模佢話2563出
我都係請過五眼四耳同崇笛跟廟盒,其他都冇
我都同意有盒有咭都唔一定真,最重要想請嗰尊牌起碼都要知道背景同制作緣起,再去了解材質同模先至係最起碼保障自己嘅方法,但十幾廿年新牌放喺舖賣無盒個人嚟講就真係唔係好接受到
師兄有無帶過邊尊牌個身體感受最強?
2522 那個感覺幾大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞