佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
以師兄既理解, 咁佛牌係屬於佛法定法術?
覺得戴得唔舒服就除左佢先
有事就睇醫生
用三寶經文加持就係佛法,用下道法術落咒就係法術,龍婆好多都用外道法術落咒喺佛牌,泰國獨有,但泰國都有好多正宗南傳僧人,佢地不做佛牌或者只做用三寶經文加持佛相嘅牌,你睇睇龍婆doo 講過嘅嘢就明,就好似四面神都有唔同嘅做相,有啲頭頂座佛,有啲無,就係落嘅咒或者用嘅法唔同,頭頂座佛係用佛法,無座佛係婆羅門教
唔係下道,係外道,打錯咗
考慮緊山卡啦啤,第一藥師佛
Design問題,含義不同
好似龍婆浸蘭既一期自身背後係猴神。代表沖破困難
龍婆hok my favorite
香港無名氣,但好野來
驗證卡呢家野不用太執著
有錢
龍婆doo ,龍婆格閃、龍婆蚊、龍婆冠、古巴汶春,我最推龍婆doo ,夠晒正氣
自己眼緣其實比較重要
你可以了解左師傅既生平先
如果你自己唔識睇揾有驗證卡既比較好
市場價格比較低既佛牌相對黎講假既機會比較細
驗證卡都有好多種 有啲認受性比較低
你可以參考下
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=56379&extra=page%3D3&mobile=2
古巴汶春
古巴汶春都係好殊勝,佢有修密,睇佢啲相有用法鼓修過法,佢應該學過施身法
繁忙一星期既工作後,去左9 龍城供僧
執善固執啫
龍婆格閃都係修行好勁嘅高僧,但我睇龍婆doo 語錄自己就比較鐘意佢
2522 你值得擁有
而家22/23正常品相大約幾錢到?
炒風下過萬了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞