佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
我就係需要呢啲不勞而獲
同埋派更也係咪請2557最好?
有無其他可代替?
同埋都帶左浸蘭象神同嘩啦鷹神三個月 好似無咩特別感覺
姐係所有事都好平靜除左同女朋友分左手
佢話發現自己係無性戀
想異性緣好啲建議帶啲咩?
派更也只有一期叫派更也,由阿贊尊做
其他都唔係叫派更也,也唔會再有派更也

異性野打風那日有講過,爬下文
師兄有冇請過屈打意龍婆村既牌?好似好少見
當然有,我自己有佢佛相坤平既第一期
非佛相既就唔建議帶了
都係異性緣方面既皇牌

東北還有一個叫阿贊並都係歷史上top那班異性方面聖物既師傅
好的 依加爬下
同埋想問下除左派更也如果想接觸派古曼
係咪只係得LP TIM 2517 2515可以選擇?
我見依加市面上咁多師父派古曼
其實功效係咪都一樣同用料無LP TIM咁好?可唔可以咁理解
傳統出名還有龍婆爹
岩岩上網查下
發現好似有個叫龍婆沙礦係LP TIM既徒弟?
見佢都係整派古曼想問下有無咩評價
還有龍婆醒都係龍婆Tim既法脈入邊
佢地既派古曼坤平都ok架
姐係龍婆醒,沙礦同龍婆爹既派古曼坤平都推薦?
但係佢地咁多期 想問下推薦邊一期 定事但一期都差唔多
同埋派古曼係咪大家都係想用古曼既骨灰整所以其實都差唔多?
其實佛相坤平係當佛祖定係都係當坤平?
坤平本來就係以佛陀坐相並且係5 角型去製作的佛牌

以坤平命令就好像漢傳佛教同樣視關公為菩薩化現既一個化身
派古曼去製作坤平唔同法脈當然做法同出來效果不同

龍婆tim 是製作派古曼入邊非常有名,佢法脈既人做既坤平自然有佢既特色
即係都係當坤平,但係就當佢菩薩所以先用佛陀做相
因為我睇過另一個講法就係當時坤平出去打杖,僧人就做咗個五角型嘅佛祖相嘅牌保佢地平安,所以咁嘅模就叫坤平
坤平是一個民間形象
佛教一向都會以當地民間形象去化現佢地既佛、 菩薩

漢傳入邊既關公你細心諗,道理差唔多
謝謝解答,我呢個問題問咗好多人都無一個清晰嘅講法
我知師兄本身有佛教底子,所以先會咁快明白我講緊咩
因為要清晰佛相坤平係咪即係佛祖先請得,所以對呢個問題有啲執着
借問聲 最近留意左d 正同背 分別 唔同神,
好似 正面 象神 后面 四面佛,
其實 呢類 算係全功能 定 其實 同 同時 戴面 佛牌一樣呢?
準備來講應該叫四面神

佛牌法相代表製作者製作時希望該尊佛牌有既效果
不應該當作是同時帶緊兩尊佛牌,只係該尊佛牌同時有兩種不同的寓意
即係派更也2萬有找就買到?
對的
想問整象神有咩師傅勁 龍婆浸蘭2546象神小立尊推唔推薦
呢款好標青
Sorry 睇錯,我指那款前象神後魯士那款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞