佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
第一點,有個人仔,有油浸,成個牌三角型

第二點,我朋友救唔救得返
佢換咩牌都裂,除左佛陀果個
我就快比佢當係測靈師
你朋友算唔算手頭鬆動俾得起錢買野那種
其實應該係佛陀那尊掛頸

其他陰野放褲袋,咁褲袋撞下撞下個銀包鎖匙
撞得耐又包得唔好就會裂囉

應該就沒咁神怪
我第二個朋友,自從戴完個牌,就唔想除,但我眼中睇佢愈變愈猥瑣
不過我體質敏感又真
多數養鬼既人我眼見都係因為感情問題多
唔出奇的,好易理解
接近得多佛陀,自然個人慈祥d
接觸得多陰神,自然個人重酒色財氣
咁相由心生,好易理解
咁水晶同佛牌嘅磁場會唔會撞
應該唔會

會既話都好易發覺,你那日氣場散亂自然黑仔
黑仔自然知唔work
好多時我都用常理去分析
你朋友願意放低就係最好幫佢既方法

佢唔願放低無人幫到佢

有人條命硬,福報好,食得住d惡業,但聽你形容佢應該係相反

放低後還有好長既手尾去幫佢除走陰氣和消障
過程都非常痛苦

祝佢好運
個法相係用來表達那個牌既含義
誰會拿佛陀個樣去做陰牌

如果要問會唔會有,咁我諗點都有一兩款
不過我就覺得唔太常見
往昔所做諸惡業

皆因無始貪憎痴

從身語意之所生

我今佛前求懺悔
最後個句so sad
有smk 都唔敢請,好似話念珠好難分真假
會唔會拎出嚟影張相分享下
根本兩樣一齊帶都可以。
一係 lp time look on +三環符七龍佛
小弟無知,我朋友有戴開佛牌(唔知正定邪,真心唔熟),佢每次戴佛牌同我出街果陣,我都feel到我同朋友有種阻隔嘅感覺(應該係氣場),到中途果陣就無,之後佢返到屋企同我講個牌裂左,唔止一次,其實原因係咩?

另一樣想問係,點解有啲人戴牌戴到樣都變埋?
或者你形容下他帶那款既樣子

一般來講香港過一半配帶者帶既都係偏向陰牌、古靈精怪既野,但多數都係下三流的師傅
所以你feel到有野,我諗最主要原因你比較敏感或者佢那款是有靈體的陰牌。

第二點就係一般樣都變埋,比如眼睛無神,精神委靡,變瘦,都係長時間接觸陰法那邊氣場可能出現的結果

師兄你呢句有啲以偏蓋全,照你咁講龍婆dum 龍婆舒巴舍 龍婆goy 龍婆安娜 之類都有做陰料牌 全部都唔入流嘅和尚?
做法唔同 唔等於唔係導人向善
認真答你 唔常見 但係有嘅 但好不敬
你所講嘅佛相係指崇迪 佛祖的話。

而拉胡,坤平,依霸,拍嬰,派燙之類

都係陰牌常見種類。
我明白師兄你諗法 而且呢到都係正牌討論為主

但都想比少少正確觀念大家

陰牌啲存在,係入亡靈幫人

佢幫你時 你都要做功德善事幫佢積德

點解香港人就係set死個觀念

有靈=邪惡?
即係自己唔想知嘅事

就等於係邪係歪?

同自己固有觀念唔同嘅事

就等於唔啱?

要了解佛牌 首先要理解點解會有此存在

唔係想鼓吹啲乜嘢

但我覺得香港佛牌圈子太封建

只可以講 人嘅思想比佛牌複雜
就算係穿着僧袍,講既野都要驗證過先接收

發心決定一切

與其用陰定正分,講一世都講唔完
大把師傅用上骨灰,用是不是合乎佛陀教導去分類仲好

下三流師傅唔係指你講既師傅,係大部分香港買到有靈既都係商業下三流巫師既多佛牌鋪賣既你知我知單眼佬都知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞