佛牌討論(正牌)4

1001 回覆
13 Like 34 Dislike
經驗之談這樣找不到好牌
不過你有自己一套
我明你 我都係咁

你要靈驗又要公認好嘅 你應該搵師傅自身牌

泰國又好 支那都好 香港都好

啲資深藏家都係討論自身牌比較多

可以話係全方位嘅功效 但都要睇你中唔中意

如果要我推薦最想要嘅自身牌我會答

龍婆moon 2542 18念珠錢袋自身
好老實講 講坤平佛 我比較推薦有派粉嘅牌

唔洗因為來歷而驚青 派粉已經由師傅淨化過

本身正牌佛牌就係幫助信眾嘅物品

能力純正 金童子都係同一原理 都係正法正牌

有派粉等於多一份純正嘅力量 感覺會明顯啲
無budget 就19 念珠
真正的專家是選牌不用理其他人眼光也不用同任何人交代。太執著多唔多人好評會錯失好多野

比如龍婆boon 一年前香港根本沒人認識
龍婆moon 早幾個5 年根本零人討論,那代表他們不好?

甚至乎龍婆沙礦都係 大約5 年前先有人炒
我都係,派粉迷。
但更愛Lp tim 大頭裡古曼BB 頭骨.。
來近我想送對佛牌俾自己做幾個月後聖誕禮物
諗緊座山好定阿贊便好
講錯左唔好意思,朝早未訓醒
對阿,唔包殼對長遠保養不好
我暫時都未想請師傅牌 中意佛相個啲
但我都聽過師傅牌係好好
香港有些包防水殼專門店
我都想搵到一尊好有眼緣 然後仲要係好有力有口碑
請教龍婆培崇迪係一樣招人緣嗎?
有專包防水殼的店
應該是整體地順利
阿贊多法脈真係代代都出人才
龍婆培師承龍婆pu 二徒弟龍婆pu又師承阿贊多
大徒弟龍婆必蘭那邊又教出龍婆pring

以上個個做既聖物都係有排名
咁樣價錢就唔會平
要研究下仲想問下好多人佛牌都唔止請一個,會輪住戴定都係睇心情?
同埋最大個問題係有冇話睇判斷係陰牌?我見有啲牌有古曼粉,係咪就係陰牌?但上面又有師兄話有骨灰都唔一定係陰?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞