《家姐話,幫我追女仔》

1001 回覆
561 Like 17 Dislike
Happy arrrrrrrr
Cls一百幾個正皮,原來仲有咁多人睇緊
咁樣諗我㗎!
加油呀
出文呀!!
想知賤輝哥同家姐條線最後會點
刀片黨2號stand by
家姐都要快啲醒
樓豬會係呢個故上面收到幾多塊刀片
可能一早無左
心動嘅感覺,含蓄、激烈、美好,希望之後,都仲係咁。

家姐都喺屋企啦。

「好開心啦,拍咗拖拖?」家姐奸笑。

「開心呀,不過冇拍都冇拖囉。」我笑笑口。

「啫係點?」

「婷婷話唔一齊住,等專心考完DSE先,廢事約又約到冇癮,一齊温書又會唔專心。」大概係因為咁,主要都係驚約唔到,日子耐咗大家都傷感情。

唔一齊住——但係,大家真係講得清清楚楚、又有明確奮鬥嘅目標同期限……

呢個,其實先係我理想中嘅「唔一齊住」。

對比好明顯,令我更加失望,個心沉一沉。

「咁佢話佢鍾意你嘅?」家姐確認。

「係、係啊。」我有啲唔好意思,但整體都驕傲咁點頭!

「Good。」

「雖然你冇幫過我手,班主任啲暗黑兵法都勁過你,不過都多謝你啦!」家姐「話」,幫我追女仔,陪伴性質居多囉……

「唓。冇你哋咁pure咁true呀。」家姐不忿。

「你有幾唔pure幾唔true呀?咪又係做毒撚日日留喺屋企……聽日約咗仔吖嘛,你自己小心啲啦。By the way,婷婷話想上嚟同你一齊過生日喎,上一上嚟一陣嗰隻,唔打擾你哋。」

好耶!啫係聽日我又見到婷婷啦!

「阿婷咁有心,同你唔同。好,聽日見吖。」

阿婷好乖,你哋如果一齊到,真係要好好咁撐住大家,互相行落去。

「你幾點約咗輝哥?」我諗起,家姐應該都約咗仔㗎啦。

「夜晚,未firm呀,佢話有嘢做,聽日先算。」家姐嘅臉上,泛起苦澀又甜蜜嘅笑容。

輝話,有驚喜畀我。

咁我同婷婷就傾吓電話咁啦,但內容好正常㗎,佢篤我温書,話我哋要一齊努力,將來先可以見多啲。

聽到佢把聲,就已經好足夠,好開心、好開心。

我滿足於止,可能內心知道我哋兩情雙悅,覺得好踏實、好安全,唔使再懷疑自己是否「不夠」。我夠,我夠畀婷婷鍾意。

第二日,聖誕節,十二月廿五號啦。

咁我就喺樓下接婷婷啦,因為婷婷話唔想再好似以前咁,自己一個盲舂舂上去,想話第一次正式少少同我一齊見吓家姐。

佢就將啲禮物包到靚靚,又寫晒聖誕卡咁。

「其實你哋都咁熟啦,使咩呢啲。」

「點同,之前佢係我師姐,而家——係我鍾意嘅人嘅家姐……唔同㗎。」

聽到佢話鍾意我,個心是很sweet的——你哋啲冇女嘅毒撚係唔會明㗎啦,哈哈哈!!!

我哋就去咗便利店買少少雪糕諗住上去食——食雪糕真係冬天要做嘅事。

我哋喺雪櫃前揀:「呢隻味啦,嗰隻都幾好喎。」

揀緊嘅時候,聽到後面有人講嘢都幾大聲:

「條女係正喎,有食唔食,罪大惡極。」一男講。

「點解食極都食唔到㗎,搞咁耐要等聖誕節?渣㗎。」另一個男人問。

「性誔節吖嘛,大佬,都係得而家好啲㗎咋。你唔係唔知Amy之前搞到我雞毛鴨血㗎,點敢呃條女同佢講我哋一齊,實好麻煩。總之今晚我焯硬佢嘅,又係佢生日喎,等佢難忘啲啦。」

婷婷一邊聽,一邊皺眉,細細聲喺我耳邊講:「咩人嚟㗎,咁衰……仲要揀人哋生日,同恩姐同日喎。」

「咪係囉,食食聲。」我答,起初都冇為意。

但聽聽吓,又覺得其中一把聲好似喺邊度聽過。

我偷偷哋擰轉頭。

戴緊冷帽嗰個,就係輝哥——佢個撚樣,我係唔撚會認錯的。

咁,佢講「嗰條女」係咪就係家姐?

婷婷都擰咗轉頭望見輝哥,又見到我呆晒:「做咩事?」

「佢就係……家姐約咗嗰個輝哥。」我嬲怒。

「吓,咁恩姐咪好危險囉?」婷婷都驚一驚。

我點頭,擺低咗啲雪糕,婷婷都明,順手閂咗個冰櫃門,同我一齊匿埋喺輝哥對面嘅零食櫃,聽佢哋講嘢。

「我要聽食評㗎喎,好似之前咁,圖文並茂,thanks。」輝哥個friend講。

「今次會偷偷哋send相畀你㗎啦,你唔好亂咁send出去,廢事惹禍,條女好保守。」輝哥啲語氣好似勁睇唔起人咁。

「你真係仆街嚟,明知人哋保守仲咁玩人。」

「各取所需啫,男人唔壞,女人唔愛喎。」

屌,你哋都真係仆街。

我好嬲,我知道佢哋講緊嘅係家姐,真係好有衝動上前打柒佢哋;我對眼應該谷到紅晒,我feel到好辣。

婷婷低頭,不斷㩒電話。

「買返個dom啦,咪搞出人命,手尾仲長。」輝哥個friend又講。

「係喎,手頭嗰啲都用晒,之前一晚用咗好撚多個,真係太爽。」輝哥炫耀。

爽你老母。

我開始忍唔到。

除咗嬲,我仲覺得好難過。

輝同佢個friend去咗收銀畀錢,我哋見到佢攞埋一盒condom。咁我同婷婷都冇傻到唔知係咩嚟。

「賤人,要阻止佢。」婷婷講。

我冇答。

因為我已經嬲到,一句都唔想講,只想輝哥仆街死——點解可以咁賤格?
同我砍撚死條仆街
剪佢賓周
屌 垃圾輝 佢不得好死呀呀呀!!!
屌你老母!!!垃圾輝 有冇人組隊剪撚咗佢條賓周 我係男人都想斬撚死佢
家姐好慘
家姐
等睇主角打7淫輝
垃圾輝快啲同我落地獄
因為我已經嬲到,一句都唔想講,只想輝哥仆街死——點解可以咁賤格?

真係第二個世界嚟,呃蝦條、影人相、仲要亂咁share畀身邊啲人睇——難為家姐真心鍾意你。

我努力咁整理思緒。

同家姐講?實hurt死佢;唔同佢講?仲hurt,實有排煩——主要係,我冇可能就咁睇住家姐畀人玩。

屌,垃圾輝咁垃圾,家姐都真心鍾意佢?

冇出息呀你!

我同婷婷偷偷哋跟住輝哥同朋友。

佢哋去緊個方向,就係我屋企。

嗯,輝哥口中嘅、今日生日、保守嘅女仔,真係就係我家姐。

原來唔再可以置身事外,因為家姐係我親人——

係我想、要保護嘅人。

即使我哋唔係真係特別、特別close,平時都唔係特別着緊佢,但係,原來,我呢刻好緊張。

好似為佢感到難過……點解佢要咁慘呢?點解會遇到個仆街呢?點解佢又會鍾意個仆街呢?我心情好亂,最大嘅,就係唔開心。

婷婷一路都捉住我膊頭,可能我反應唔大,甚至係冇乜反應。

「點算啊而家?」婷婷問。

眼見輝哥同佢個friend已經分道揚鑣,我哋亦都越嚟越近屋企,我個心跳得越嚟越快。

下一刻,我就收到家姐WhatsApp:「輝話佢就嚟上嚟喎,不如你同阿婷等間先搵我?」

冇啦。

我再唔做嘢,家姐要冇啦。

婷婷都攞起我部電話睇,然後搖一搖頭:「WhatsApp同恩姐講呢件事?」

行入一條後巷。

Well,可能因為越行得好近,又冇乜人,所以輝哥回頭,就見到我哋。

「咦,你咪係細佬囉?」

輝哥停低,打量我哋。細你老母,邊個同你有親?你條仆街,我恨不得剪爛你再打成肉碎呀!!!

「你去緊邊?」我問。

「搵緊你家姐呀,佢話聖誕同我過,又撞正佢生日喎,真係有緣啦。」

我非常憤恨,點解佢仲可以講得咁輕挑?

輝哥又講:「你呢?好靚喎你隔籬個女仔,Hello!我叫阿輝。」佢同婷婷打招呼。

屌你,收皮啦好冇?

我西晒面,婷婷只係望一望我,冇應到輝哥——我哋都知你咩料啦,唔使喺度扮晒嘢。

輝哥冇因為我哋唔理佢,而覺得尷尬,反而繼續講:

「我買咗啲蛋糕仔上去啊,你哋食唔食?畀幾個你哋吖,可以一啖食晒㗎,好快手,又唔會整污糟,好方便。」

佢好似好歡快、心情好好;仲模仿咗一啖食晒個蛋糕個樣。

但係,我望住佢呢個動作,竟然係諗起佢啱啱講今晚要食咗家姐,有食唔得、罪大惡極。

家姐喺佢眼中,同舊蛋糕仔一樣,可以一啖食晒、快手、乾淨、方便;因為家姐傻、家姐蠢,因為家姐真心鍾意佢。

所以,佢可以一啖食咗家姐……

最後,家姐只會被無情捨棄,就好似舊蛋糕變咗殘渣,只會被沖入大海。

我突然好痛心,諗起好多畫面,係家姐好蠢咁話等輝哥嘅時候。

而呢一刻,輝哥見我哋都係冇應佢,又自顧自輕快咁向前行。佢心情好到,令我心情好差,我諗起啱啱佢喺便利店講過嘅嘢,我諗起家姐為過佢喊然後極度憔悴嘅面容。

電話又震:「佢話就到。」

我忍唔到。

我上前,捉住輝哥膊頭,然後用膝頭哥頂佢背脊;等佢跌落地,再㩒住佢個身,打佢塊面——媾女媾得咁開心?我真係好嬲。

輝哥擺喺袋嘅comdom都跌咗出嚟,佢反應唔切,只能畀我㩒住。

婷婷冇阻止我,只係低頭,又㩒兩吓電話。

「做咩打我?」輝哥問。

「我聽到晒你喺便利店講嘅嘢。」你仲好意思問。

「Wow……唔怪得之。」輝哥試圖起身,輕挑咁講。

「你條仆街!」我嬲到仆街。

「女我就大把,我唔會蝕,係你家姐鍾意我咋。」你仲笑得出,咁講嘢?

「收嗲啦!」

「佢想畀我屌㗎。但原來佢細佬係痴線㗎,而家你求我屌佢,我都唔屌。」輝哥冷笑,我異常心寒。

「屌你條仆街含撚死啦。」

我真係㩒住佢打,佢都有回拖,但姿勢上係我佔優,因為我壓住佢。

我好嬲,打打吓,好想喊,然後我將呢種感覺化成力氣。

直到有途人經過,叫晒分開我哋,我哋先停。
下次加更係550正皮!多謝
樓主ig: chingceciii
https://instagram.com/chingceciii?r=nametag
Penana:https://m.penana.com/user/73839
另外《相愛十年》實體書而家發售,
有興趣可以dm我或者上penana買!
有冇人live?
睇嚟我要調整吓出文時間係咪夜得濟
樓主繼續出啦想睇阿俊打柒條仆街
打完啦
早啲休息啦聽日見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞