721指鹿為馬,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
68 Like 29 Dislike
您本身期待配咗seemax之後會有乜效果
純粹好奇一問
香港係普通鏡加一千左右
諗住睇野會同再銳利D真實D
但係配完係銳利左既 但係個感覺唔算超明顯
反而NIKON個COATING反光多過蔡視 戴耐左會累過DVP
Dvp 要同級就係iscription

但得皇帝眼鏡有
有機會係太sharp尤其是香港人無時無刻都要遠近距離嘅視覺轉換

上帝創造一對光學唔完美嘅眼睛比人係有原因嘅
I scription呢類聲稱連眼睛像差都消除埋嘅鏡片,都成日有人話戴唔到

我自己嘅睇法係,更先進嘅光學設計,主要係補救深度數深散光嘅度數鏡片產生嘅光學瑕疵

淺度數淺散光嘅唔會有咩明顯差別
上次搵我配seemax infinite嘅巴打我都係咁同佢講
巴打,請問 owndays zoff 配漸進鏡得唔得? 我見佢地好平。
問心
一分錢一分貨

如果快速眼鏡店解決到漸進問題
咁蔡司hoya個d執得
Zoff藍嘅,狗也不屌
Owndays應該都係用無緩衝嘅舊設計精工漸進

但平到咩地步呢
因為普通舖頭(包括好多黃店)其實千零蚊都可以配到入門漸進架連鏡
冇緩衝同無緩衝分別大唔大? 價錢差幾遠? 我用得粗好易花鏡,唔捨得買太貴。

請問邊間黃店,價錢公道 d.
您度數深嗎?
唔深嘅話您可以睇吓圖片模式
Energize me 漸進 1.5 建議零售價1900
客人feedback都唔錯

間間折扣都唔同,建議先作查詢
無緩衝嘅漸進鏡客人普遍會比較易感到兩邊干擾區嘅扭曲和搖動
除非係靚到好似以前精工P1-EM嘅級數

普遍嘅入門又無緩衝帶,例如Apollo Freedom/ 瑞士寶precision daily一般都係差過同級有緩衝嘅鏡片例如Sevo/Evolis
Apollo 最少要 id
瑞xx
一邊 350, 一邊200 近視.
100 - 150 散光.
之前係日本旅行時去連鎖店配過.
用左2-3 年花 coating.
香港想配, 發覺漸進鏡好貴.
去 jins, zoff, ownday 發覺同其他 local 眼鏡連鎖店價錢平好多.
不過, 去日本呢幾間配價錢再平d.
唔知佢地香港同日本用既鏡片係唔係一樣 ?
其實無得咁比
因為快速連鎖店要平
香港人要求高 好多伏
聽講係一樣

要問吓owndays巴打
香港連鎖店賣親都Hoya summit dynamic起,品質係好過速食店好多,但價錢都係

黃店多數係私舖,鏡片會有更多選擇
而家首推zeiss energize me 漸進!
優質 價吸引
大約要幾錢?
我想配 1.6 漸進, 係唔係 2700 再有折?
想問Hoya 1.6鏡防藍光 12xx 係咪差不多
連埋框18xx 好似有啲貴
唔知價想問下
唔知價就睇post #2 啦
有晒建議零售價

請幫襯黃店
你要認清是正廠 hvll blue control 非stellify

咁1780 比7折 你 唔差
當然可以有鋪可以fd過呢口價比連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞