721指鹿為馬,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
68 Like 29 Dislike
請向向大黃店查詢
去呢度睇下

其實唔洗太在意head width,因為大部分框都較到

反而留意一下自己對眼喺唔喺鏡片中間,盡量唔好鬥雞眼
VC(Pazo)黃定藍?
唔該晒巴打 入手左一副3折既
想問邊間黃店推介配鏡
佢地唔會出聲啦
同佢地嘅關聯企業green Monday一樣綠
無特別推介
價格合理,識處理靚架,口碑唔錯就得
同人八過下,好似真係執,豬巴快啲戴個口罩去掃貨
Blackbloc去都無用
入面咁多老友,如果真係執,希望佢地有好路數啦
想問啲鏡片報價係單邊定係一對?

如果係單邊...就算做半價,副眼鏡都好貴下
我post 2嘅價錢牌全部係一對嘅價
用左3年既全視線鏡片 變黃 係咪一定要換?

如果想換第8代 全視線 有邊隻鏡片性價比高? 預算1500-2000蚊純鏡片既價錢

ps:平時我係錫住用,用左3年都冇乜花, 如果唔係變黃 我都唔想換

謝謝
講漏左 我已經睇左post2 d圖,但係睇唔到有寫全視線,唔知係咪只係我唔識睇
唔係
鏡片只有喺爛咗,花痕同胱coat影響睇嘢,仲有度數唔啱先算係一定要換

間間都有變色,不過得返essilor用全視線呢個名賣街
戴緊副眼鏡 壓住個鼻梁出紅印, 可以點處理?
如果係耳位承托力唔夠,導致鼻位受晒力,就要set耳位

如果係整體太緊,就要放鬆眼鏡
荃灣葵涌有冇邊間推介
想驗眼再配太陽眼鏡
https://www.facebook.com/919123711456737/posts/2684447708257653/?extid=0&d=n

有個客問鏡片擋唔擋到殺菌燈嘅UVC

各大鏡行都表示:無做過研究
因為市面嘅鏡主要係做UVB/UVA嘅防護

所以面對UVC嘅時候請額外做防護
而家戴緊HOYA CR NULUX 1.6 A UV HVLL COAT WT 鏡片
嚟緊想自己買框去配鏡片,想問下差唔多價錢有無好D選擇?
同埋最好無咁易花,THX
喺防花方面你呢隻已經係同價位最好
想問散光好似5百頭 近視2百(唔見咗張紙 憑記憶)
依個度數配咩鏡會好d?雙非係咪又真係會好d?thanks
咁深散光...
雙非球面有針對散光做修正
但訂製級嘅雙非球面都幾貴
反而底非球面(例如energize me)同樣做到散光修正,又會平d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞