721指鹿為馬,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
68 Like 29 Dislike
佢比Swisscoat我睇
打開份野
1.67係賣2k阿
咁7折咪千4
有防藍光?
如果唔係嘅話,你見synchrony標價都係1200
即使hoya 做埋藍光標價都係兩千,我做乜要做瑞士寶
應該咩都冇
咩都無嘅話,1.67 synchrony 應該無敵
大部分地方都做到1000以內

瑞士/GIA / Apollo做對stock 1.67如果賣過千,可以直接skip
終於寫咗一篇關於con嘅
都曾經有行家同我講,點解黃店list要落網上賣con嘅店家? 唔係要推廣驗眼配con咩?

但當外國搞緊online pharmacy發牌,連配藥都可以網上處理嘅時候,我會覺得眼鏡行業最終都會走向驗配分家。驗眼配con固然非常重要(我真心覺得隱形眼鏡甚至老花眼鏡係要配,而唔係買),不過用恐嚇嘅方式叫人唔好上網買,只會令人反感。如果係唔鐘意d客一年嚟驗一次眼淨係買兩盒,跟手就上網照返驗完嘅度數買,咁其實只係嫌緊無肉食,同專業一d關係都無

至於咩水貨行貨,香港邊有咁多水貨,唔信自己上網買幾盒acuvue睇吓有無正貨貼紙,相信就會有答案。咁都仲要買水貨或者散裝鏡嘅,我真係恭喜你呀! https://link.medium.com/zmztXHSBHbb
你問邊間?正常應該鏡框價錢加染色$280

會唔會係散光深佢地建議你做雙飛球面加染色?

Ps:員工
成日玩VR/電腦散驚散光深,想問下唔驗眼情況下點知自己有散光?
聽人講如果見到車燈有光暈係咪即係有散光?
除咗依過問題,我冇咩問題
見車燈有光暈同散光係關係
睇嘢成日有影就要去檢查吓
不過自己配左散光都見到,係唔係深左定點?
如果你有散光有帶眼鏡都睇到?
成日玩VR/電腦散驚散光深,想問下唔驗眼情況下點知自己有散光?
聽人講如果見到車燈有光暈係咪即係有散光?
除咗依過問題,我冇咩問題
見車燈有光暈同散光係關係
睇嘢成日有影就要去檢查吓
不過自己配左散光都見到光暈,係唔係深左定點?
如果你有散光有帶眼鏡都睇到光暈
其實係因為眩光
對眼點都會見到
就算fully corrected嘅眼鏡片,如果無做抗眩光處理(例如防藍光鍍膜),都一樣會見到
唔該晒
hi巴打你眼鏡舖喺邊,有無tg?
唔喺連登自爆
有興趣請follow fb/ig/gab social: 852opticien

mewe 整緊

用freeform整stock鏡,再用人地雙非stock吓價去賣,蔡司今次真係認真了

有黃店懲罰祭但無人講

唔緊要,無人講我講!
意思係依隻好?
生產工藝同技術比同級產品更講究

因為freeform非環面鏡片理論上係每一個近視同散光嘅組合,都係計咗最佳曲率,同埋鏡片上會逐點計算同修正

因為需時同成本高,以往只有個人化訂製鏡片會使用呢d技術

依家蔡司用同一個生產技術去做現成鏡片去賣,價錢同其他牌子嘅現成雙非球面比都有競爭力
咁去你處整副先😏
我純粹分享,唔係賣廣告
呢口價會唔會配superb好啲 價錢好似差唔多 又有得個人化
平superb asiana少少同埋主要係for有d客趕又比得起做雙非嘅咪可以做呢隻, 以前nikon同hoya做晒呢堆客
同埋呢隻現成鏡片一樣要度眼位高同前傾角,再化返去落鏡
like 左先
但我仲未搵到地址
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞