721指鹿為馬,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
68 Like 29 Dislike
鏡片花左,想配鏡片,係咪要擺低眼鏡?

利申,無代替品
睇吓你個款間舖有無
以前都仲可以靠Hoyalog 掃形
Hoya車鏡送返門市就裝得
依家
ray ban 7059D?
我好奇想問下巴打你地d客配咩鏡片最多 或者最多人有正面評價既鏡片係咩 係咪肯比錢配superb seemax v+依類鏡既人好少
呢d款應該唔難
問吓你想配鏡嘅店家啦
最多人配梗係Hoya HVLL 1.6/1.67

單光比較少人肯比幾千蚊配對鏡
度數好深另計

漸進鏡時周不時都有人配到六七千
嗰時有諗過考FBDO
不過要特登去馬拉考(說好了的可以喺香港考呢

諗諗吓不如搵多d錢去英國讀好過
考完直接有牌? 咁唔使再讀啦
FBDO 考完就有英國配鏡師公會認可

不過如果可以拎個bsc甚至MSc 咁梗係想啦
舒壓家用鏡片 englize me 係咪無對手?
平d hoya 又有無同樣功能的選擇,折實1000 蚊左右有無可能?

🙏🙏🙏
remark dynamic / eyezen
最標準嘅1.5鏡片都係千元位嘅產品
一日睇十個鐘電腦以上 差唔多六百度近視

用hoya remark依類鏡係咪會舒服D

依家用緊普通asahi睇到好累
幾歲

Asahi 都有同土類野

budget諗住二千零蚊
Asahi 夠哂做
其實依D同普通鏡有咩唔同
下面有個閱讀區

可以紓緩壓力
你唔係本身有個degree咩?
Diploma 啫
理論上係
因為你睇近嘢對眼唔需要咁用力
同遠度數無乜關係,反而同你嘅眼睛調節力有關
https://www.hoyavision.com/tw/7/1/7/remark/
唔係HD 咩?
我嗰陣讀兩年有diploma
唔係HD唔係FD, 就咁diploma?
Foundation diploma 之後先係diploma, 再上high diploma

我係quit u 走去讀眼鏡 (聽落好愛眼鏡)讀兩年拎diploma

其他個人嘢就無謂提了(見到暴大比黑警搞嗰幾日嬲到飯都食唔落,話晒都喺嗰度一段時間)
我係quit u 走去讀眼鏡 (聽落好愛眼鏡

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞