721指鹿為馬,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
68 Like 29 Dislike
水喉水 is ok

再唔係去激安買支噴噴

洗眼鏡機真係非必要
On9一問,呢隻鏡好似好複雜配鏡片使唔使加錢?定係佢入邊其實都係普通鏡型

丸山正宏

電腦車邊機處理到佢嘅不規則形狀,所以唔使加錢

丸山先生真係好犀利,佢嘅眼鏡睇落好難處理,戴上面好特別
但佢預留咗好多空間比配鏡員同車房做調較同修邊,選用嘅料都好靚,呢d都係佢嘅功力。好多designer brand普普通通但極難較...
https://instagram.com/old.treasures.hk?igshid=1srk4uzt1zjtt
https://www.facebook.com/oldtreasureshk-115727093583889/

1970年代古董Hilton Classic
最純椊既線條美,材料高級,同埋最重要係有一種「氛圍」,難怪日本人咁鍾意

最少7折
因為佢地今年定價進取得滯
支持巴打

賣來賣去都係金子/BJ/TB/Dita我都會悶

不過要處理呢d珍品,唔係間間眼鏡店都做得到同做得好

第一次用有牌子嘅鏡片,希望無伏
日本眼鏡店d鏡片係自己車

香港眼鏡店淨係負責調較,咁都做唔好就好大獲
全視線第8代+saphhire
唔錯嘅折
你睇吓耐唔時都有巴絲因為配戴位置唔好而出問題就
有d嚟搵我嘅根本副眼鏡較咗同未較都無分別....
豬巴,追左幾個post,你仲係唔係康x做?
我近視同散光都算高,帶緊owndays速食眼鏡。
雖然budget有限,方唔方便搵你配眼鏡?
較得一手好鏡,可遇不可求

有d好有心機較,都未必帶得舒服

有d就是是但但,副眼鏡跣落鼻斜哂都可以話ok
依個真,其實調教最見到一間店舖工夫
屌戴口罩係咁起霧好煩
有防霧眼布又唔敢用, 驚整到副全視線廢左
唔會廢咗
不過一定要清潔完眼鏡先
唔係搏命捽搏命抹會花晒
想問吓防藍光鏡片可唔可以用防霧劑?會唔會傷到層coating?唔該晒。
寫明可以用喺coated lens就可以

泳鏡用嘅就唔建議,因為泳鏡無鍍膜
好嘅,唔該晒

用防霧之前,記得沖洗乾淨個眼鏡!唔好連埋沙塵一齊幫鏡片做磨沙呀!!!
多謝你嘅介紹,等我去搵吓邊度有先
豬巴知唔知而家Paul Smith日本製條line係邊一間代工?
Paul Smith如果無記錯應該不受OP賣盤影響
繼續由optec japan (即係依家eyevan group)處理
係喎,啱啱睇咗官綱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞