721指鹿為馬,都要繼續賣眼鏡之你問我答

1001 回覆
68 Like 29 Dislike
呢d低幾班...
配energize me la
除左黃少少
價錢質素屌打哂呢兩隻
原來係師妹
但依家ive配鏡唔係執咗咩?

其實hoya反而有女仔做工場,仲有幾個,講緊係落手車鏡,唔係CS

我都拍過工場出身後來做門市或行街嘅行家
做工場喺吸收工作相關經驗方面一定好過聽鳩頭張建宗老點去做洗碗
點會低幾班
玩咩...
Eyezen wo

Sync 3 pro 都話好d

Sync 3
出現成eyezen 我已經aou哂頭

等於現成superb我都解釋唔到
其實smartlife賣點真係唔係清同少變形

我有時真係好好奇大家d眼鏡真係戴到又矇又暈咩
蔡司層DVP咪同saphhire差唔多
得罪講句又點樣贏晒呀
Sync 3 pro可唔可以講多少少
會唔會好過普通zeiss現成鏡
Sapphire 好鬼黃

唔知係佢個版夾埋左transition定點🙈

望到唔想配出去

反而Nikon 起綠膜入面算清透
大把........敏感到copy都d
如果一大幅度轉角度望野就成日有暈眩變形感 唔知係咪個人敏感
Eyezen一樣有wave technology
Essilor嘅stock只係泰國嘅工場鏡指定咗度數平賣
同energize一樣係中價嘢當低價賣去爭市場
呢個都係點解Hoya死都唔fade out remark dynamic一樣

要爭平價抗疲勞底非市場
有時我發現update吓度數好過copy
尤其依家d鏡講pow
同一度數兩套配戴數據已經有差異
巴打點睇Sync 3 pro 會唔會減少變形同唔黃
呢個市場都係難交......
咁呢d情況配合個人化鏡片又真係可以有若干改善

早排有個客(應該係巴打),拎咗幾副日本手造架比我配鏡,佢話其中一副真係戴得無咁舒服(購自銅鑼灣某型格眼鏡店),一睇,BVD 2x mm,wrap angle係負數,head width唔夠....舒服就奇

個客仲肯堅持戴咁耐,我心諗乜依家客嘅錢咁易賺

靚眼鏡都要執個靚fit先戴得好咖嘛,你賣得呢d好嘢,好心就花多少少功夫研究吓點較得好同點先可以較到個客戴得舒服啦
sync3 唔洗強制藍光

不過貴過energize me
依隻係freeform定單非/雙非鏡?
個間出名唔較😂

又唔洗打工係咁上下
你怕變形最好就唔好揀呢d抗疲勞鏡,揀返針對遠用清晰嘅鏡片
例如雙非球面,甚至seemax嗰類
因為有紓緩區嘅鏡片上下一定有度數上嘅分別,雖然佢嘅技術係比傳統單光優勝,但佢最首要解決嘅問題係遠近轉換比較多

Hoya 嘅個人化單光叫Nulux V+
抗疲勞唔再用單非雙非category
今年FG嘅人已經係最後一屆死因係一年比一年少人入讀

intern係某大廠做過CS ,因個人理由 grad左冇再做落去

想轉下position 做鋪面R經驗,但拎出個cv 得係個大廠做過cs ,就in 完冇回音
唔係掛

我所知世貿附近唔差

白沙道都唔會差

仲有邊間🤔
有冇萬年龜買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞